İstanbul
10 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Garanti BBVA ile “İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” buluşmalarının üçüncüsü İzmirde gerçekleşti

Garanti BBVA ile “İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” buluşmalarının üçüncüsü İzmirde gerçekleşti
GARANTİ BBVA GENEL MÜDÜRÜ RECEP BAŞTUĞ

Garanti BBVA, sürdürülebilirlik ve kapsayıcı büyümeyi temel stratejileri olarak benimseyerek Türkiye'yi Avrupa Yeşil Mutabakatı uyum sürecinde desteklemeyi ve sürdürülebilir yatırımların önünü açmayı hedefliyor. Bu amaç doğrultusunda başlattığı 'İhracatta Sürdürülebilir Gelecek' etkinlikleri devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda İstanbul ve Gaziantep'te gerçekleştirilen toplantıların üçüncü ayağı İzmir'de gerçekleştirildi.

Garanti BBVA, bu etkinliklerle başta KOBİ'ler olmak üzere AB'ye ihracat yapacak olan sektörler ve kurumlar ile Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Sınırda Karbon Düzenlemesi konularında somut öneriler sunmayı, soruları yanıtlamayı ve danışmanlık hizmeti ile katkıda bulunmayı amaçlıyor. İzmir'de faaliyet gösteren işletmeler, ülke ekonomisine önemli katkılar sağladıkları için Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Sınırda Karbon Düzenlemesi süreçlerinden etkilenecek kurumlar arasında yer alıyor.

İhracatta Sürdürülebilir Gelecek İzmir buluşmasında, gazeteci ve yazar Ilgaz Gürsoy moderatörlüğünde "Avrupa Yeşil Mutabakatına Hazırlanırken Türkiye Neler Yapmalı?" konulu bir panel düzenlendi. Panele Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Uzmanı Okan Uğurlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, Arkas Denizcilik Grubu Sürdürülebilirlik Direktörü Serra Tükel ve Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz katıldı. Bu panel, Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında kurumların ve şirketlerin geleceğini planlarken dikkate almaları gereken önemli bilgileri paylaştı.

Garanti BBVA, bu buluşmaların yanı sıra sera gazı emisyonlarını azaltmak isteyen müşterilerine sürdürülebilirlik temalı destek paketleri sunarak, sürdürülebilirlik yolculuğuna katkıda bulunuyor. Müşteriler bu paketler kapsamında faiz avantajlı kredi seçeneklerinden ve çeşitli desteklerden faydalanabiliyor. Ayrıca Garanti BBVA, Türk Standartları Enstitüsü ile iş birliği yaparak müşterilerini sera gazı yönetimi konusunda bilgilendiriyor ve karbon emisyonlarını azaltmalarına yardımcı oluyor.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, İzmir'deki İhracatta Sürdürülebilir Gelecek buluşması hakkında şunları söyledi: "İhracatta Sürdürülebilir Gelecek ismiyle başlattığımız bilinçlendirme toplantılarını, gelecekte oluşabilecek maddi ve manevi hasarlardan korunmak, ülkemizin ve müşterilerimizin bu süreçten başarıyla çıkmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdik. Bu buluşmaların ilk ikisini İstanbul ve Gaziantep'te gerçekleştirdik. Müşterilerimizin sürdürülebilir dönüşümüne pozitif katkılar sunan etkinliğimizin üçüncüsünü ise İzmir'de gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Avrupa Birliği'nin sürdürülebilirlikle ilgili yol planını Yeşil Mutabakat olarak adlandırıyoruz. Yeşil Mutabakat kapsamında hedeflenen dönüşüm 8 alt başlık altında kurgulandı. Bu alt başlıkların tamamı iş yapış şekillerimizi ve dolayısıyla hayatımızı etkileyecek. Ancak bize göre acil aksiyon alınması gereken konuların başında Sınırda Karbon Düzenlemesi geliyor. Bu mekanizmayı resmi olarak kuran tüzük 16 Mayıs'ta Avrupa Birliği Resmi Gazetesinde yayımlandı. Bu yüzden üretim tekniklerimizi hızla sürdürülebilirliğe uygun şekilde dönüştürmemiz büyük önem taşıyor. İzmir, ülkemizin önemli ihracat kapılarından biri. İzmir'den ve Ege Bölgesi'nden ihracat yapan firmalarımızın SKDM'den etkilenip ihracat engelleriyle karşılaşmamaları çok önemli. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantının Ege Bölgesi'ne fayda sağlamasını umuyorum. Yeşil dönüşüm sürecinde Banka olarak tüm imkânlarımızı seferber ederek değerli paydaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!