İstanbul
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Garbis Zakaryan’ın film galası yapıldı

Garbis Zakaryan’ın film galası yapıldı
Beyoğlu Atatürk Kültür Merkezinde 6 Şubat tarihinde yapılması planlanan ‘Altın Kalpli Eldiven Garbis Zakaryan’ isimli belgesel galası dün akşam yapıldı.

Beyoğlu Atatürk Kültür Merkezi'nde 6 Şubat tarihinde planlanan Garbis Zakaryan'ın 'Altın Kalpli Eldiven Garbis Zakaryan' isimli belgesel filminin galası dün akşam gerçekleşti. Galaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan gibi birçok önemli kişi katıldı.

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde aslında 6 Şubat'ta yapılması planlanan ancak deprem nedeniyle ertelenen Garbis Zakaryan'ın belgesel galası, dün akşam büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Film gösterimi öncesinde Beyoğlu Belediye Başkanı ve Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, Garbis Zakaryan hakkında konuşmalar yaparak katılımcılara bilgi verdi. Filmin sonunda ise izleyiciler uzun süre alkışlarla teşekkür ettiler.

Garbis Zakaryan'ın oğlu Kaspar Zakaryan, duygusal bir şekilde şunları dile getirdi: "Bugün, herhalde bir çocuk için olabilecek en gururlu günlerden biridir. Bunu yaşayabilmek ve görebilmek gerçekten önemlidir. Keşke kendi de görseydi. Çok güzel bir duygu, en önemlisi ise babasının unutulmaması ve ona olan vefa gösterilmesidir. Babamın yaptığı işlerle onu gelecek nesillere anlatabilmek gerçekten çok önemlidir. Babam, zorluklar içinde yetişen, Orta Doğu boks şampiyonu olan bir kişiydi. Bu onu daha da özel kılıyor. Kendisi sadece bir sporcu değil, aynı zamanda son derece dürüst ve namuslu bir insandı."

Belgeselin yönetmeni Harutyun Arto Davulciyan ise şunları söyledi: "Bu film, Garbis Zakaryan gibi değerli bir sporcunun hayatını kayıt altına almak ve gelecek nesillere taşımak için çok önemliydi. Bu süreçte onun hayatına ortak olduk, onun hikayelerini dinledik. Ayrıca onu son yolculuğuna uğurladık ve onun vasiyetini yerine getirdik. Onun Türk bayrağına sarılarak son yolculuğuna uğurlanmak istediği bir dileğiydi."

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ise şunları belirtti: "Garbis Zakaryan, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli sporculardan biridir ve Türkiye Ermenileri olarak onun başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu aynı zamanda bir toplum için büyük bir gurur kaynağıdır."

Luys Medya Yönetim Kurulu Başkanı Aram Kuran da, Garbis Zakaryan'ın oğlu Kaspar Zakaryan'dan aldığı kupanın kendisi için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Kuran, "Garbis Zakaryan'ın hikayesini paylaşmak ve onun altın gibi bir kalbini anlatmak bizim için çok değerliydi. Bu film, onun hikayesini gelecek nesillere taşımayı amaçlıyor" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!