İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Gaziosmanpaşa’da arkadaşını öldüren sanığa müebbet ve 14 yıl hapis cezası

Gaziosmanpaşa’da arkadaşını öldüren sanığa müebbet ve 14 yıl hapis cezası
Özden ATİK / İSTANBUL, (DHA) GAZİOSMANPAŞA’da, 2019’da arkadaşı Necat Akbal’ı öldürüp bir kişiyi de yaralamaktan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 21 yıl hapis cezasına çarptırılan Tuncay Özke’nin, yeniden yargılandığı davada Yargıtay kararı doğrultusunda cezası indirildi. Sanık Özke, ikinci yargılamada müebbet hapis ve 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.Gaziosmanpaşa’da 13 Haziran 2019’da kahvehanede tartıştığı arkadaşı Necat Akbal’ı öldürerek Bahattin Erdoğan’ı da ağır yaralayan Tuncay Özke, ilk yargılamada ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 21 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi sanık hakkında akıl sağlığı yönünden yeniden rapor alınmasına yönelik bozma talebini, Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesince ve 4. İhtisas Kurulunca cezai sorumluluğunun tam olduğuna ilişkin raporlarının yeterli olması gerekçesiyle  reddetti. Yargıtay, ”Kasten öldürme” ve ”Kasten öldürmeye teşebbüs” suçları yönünden ise olayda tasarlama olmadığı ve makul bir ceza yerine üst sınırdan ceza verilmesini hukuka aykırı bularak bozdu.

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde, 2019 yılında arkadaşı Necat Akbal'ı öldürdüğü ve bir kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 21 yıl hapis cezasına çarptırılan Tuncay Özke, Yargıtay kararı doğrultusunda yeniden yargılandı. Yargıtay'ın kararı sonucunda Özke'nin cezası indirildi ve ikinci yargılamada müebbet hapis ve 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, Gaziosmanpaşa'da 13 Haziran 2019 tarihinde, bir kahvehanede arkadaşı Necat Akbal ile yaşanan tartışma sonucunda gerçekleşmişti. İlk yargılamada Tuncay Özke ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 21 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak Yargıtay, sanık hakkında akıl sağlığı yönünden yeniden rapor alınmasına yönelik bozma talebini reddetti.

İkinci yargılamada, mahkeme heyeti, Tuncay Özke'ye Necat Akbal'ı öldürme suçundan müebbet hapis ve Bahattin Erdoğan'ı yaralama suçundan ise 14 yıl hapis cezası verdi. Duruşma sırasında şikayetçi tarafın tepkileri ve gerginlik yaşandı. Sanık ve avukatı, Yargıtay'ın kararını anlamadıklarını ve yeniden yargılanmak istediklerini belirttiler.

Mahkeme heyeti, Yargıtay'ın bozma kararına uyarak sanığın cezasını düşürdü ve bu yeni karar doğrultusunda Tuncay Özke'ye müebbet hapis ve 14 yıl hapis cezası verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!