İstanbul
15 Kasım, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Geleceğin aşçıları siyah pirinç pilavını öğrendi

Geleceğin aşçıları siyah pirinç pilavını öğrendi
TÜRKİYE’DE SADECE DÜZCE’DE YETİŞTİRİLEN VE HEM GLÜTENSİZ HEM DE VİTAMİN DEPOSU SİYAH PİRİNÇ, KIZ MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN DE MUTFAĞINI SÜSLEYECEK. GELECEĞİN AŞÇILARI, SİYAH PİRİNÇ PİLAVINI USTALARINDAN ÖĞRENDİLER

Düzce’de yetiştirilen ve hem glütensiz hem de vitamin deposu olan siyah pirinç, Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin de mutfağını süsleyecek. Geleceğin aşçıları, siyah pirinç pilavını ustalarından öğrendiler.


Düzce’nin Çilimli ilçesinde yetişen mor pirinç olarak da isimlendirilen siyah pirinç, kendine özgü siyah-mor rengini, güçlü antioksidan özelliklerinden alıyor. Siyah pirinç diğer pirinç türleri ile karşılaştırıldığında protein açısından en yüksek pirinçler arasında yer alıyor. Bu pirinci ilk defa deneyimleyen Düzce Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencileri “Düzce’yi Tanıyorum” projesi çerçevesinde Çilimli, Kadın Girişimi ve Üretimi kooperatifine gezi düzenleyerek siyah pirinci tanıdılar ve lezzetini deneyimlediler. Rengi ile herkesi şaşırtan, içeriğindeki faydalar ile kendine hayran bırakan siyah pirincin pilavını yapmayı öğrenen Kız Meslek Lisesi öğrencileri yemek kültürlerine siyah pirinci de eklediler.


Kız Meslek Lisesi Öğrencisi Esma Süheyla Handan, "Siyah pirinç pilavı yaptık. Tek farkı görüntüsünün siyah olması. Nişastası beyaz pirince göre az olduğu için daha fazla kavurmamız gerekiyormuş. Bir su bardağı pirince 2 su bardağı su koymamız gerekiyormuş. Normal pirinçten farkı ise fazla kavruluyor. Glütensiz bir ürün, magnezyum deposu. Vitamin değeri çok yüksek" diye konuştu.


Okul öğrencisi Zehra Betül Mercan ise, "Siyah pirinç glütensiz, nişasta oranı az olduğu için çok kavrulması gereken bir ürün. Kavururken özellikle kokusu aroması çok güzel. Düzce’nin Çilimli ilçesinde yetiştiriliyor. Normal pirinçten biraz daha fazla kavuruyoruz. 2’ye 1 ölçüde kavurmamız gerekiyor. Salatası, sarması, sütlacı da yapılıyor" dedi.


Program hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!