İstanbul
16 Kasım, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Geleceğin siber güvenlik uzmanları siber vatan programı ile MEÜde yetişecek

Geleceğin siber güvenlik uzmanları siber vatan programı ile MEÜde yetişecek
MERSİN ÜNİVERSİTESİ (MEÜ), ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI VE MERSİN TEKNOPARK İŞ BİRLİĞİYLE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI YETİŞTİRİLMESİ AMACIYLA EĞİTİM MÜFREDATI VE PROGRAMI OLUŞTURMA, KAPASİTE GELİŞTİRME, FARKINDALIK VE MOTİVASYON OLUŞTURMA FAALİYETLERİNİ İÇEREN 'SİBER VATAN PROGRAMI” İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Mersin Üniversitesi (MEÜ), Çukurova Kalkınma Ajansı ve Mersin Teknopark iş birliğiyle siber güvenlik konusunda nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi amacıyla eğitim müfredatı ve programı oluşturma, kapasite geliştirme, farkındalık ve motivasyon oluşturma faaliyetlerini içeren ’siber vatan programı” için iş birliği protokolü imzalandı.


MEÜ Senato Odası’nda düzenlenen imza törenine Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin ve Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Genel Sekreter İsa Değirmenci, Mersin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erdinç Avaroğlu, Dış İlişkiler ve Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Mesut Salih Uzman, Bilgi İşlem Daire Başkanı Öğr. Gör. Kutluhan Kibrit ve idari personel katıldı. İmza töreninde konuşan Rektör Erol Yaşar, siber güvenliğin Türkiye açısından hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, proje ile de bu alandaki nitelikli insan ihtiyacını karşılamak için önemli bir adım attıklarını ifade etti. Proje için Çukurova Kalkınma Ajansı’na ve projeye katkı sunan personele teşekkür eden Yaşar, iş birliği ve projenin hayırlara vesile olmasını diledi.


Siber güvenliğin öneminin her geçen gün arttığına dikkat çeken Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran ise “Yaşadığımız ne kadar uluslararası konu varsa, sonu mutlaka siber güvenlik ile ilgili bir mücadeleye dönüşebiliyor. Burada en önemli husus tabii ki insan kaynağı ve üniversitelerimiz de bu alandaki en önemli merkez. Bu noktada siber vatan programı, kalkınma ajansları vasıtasıyla ülke genelinde yaygınlaştırılıyor ve bu sayede de siber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi hedefleniyor. İnşallah bizler de güzel bir eğitim süreci geçireceğiz ve bunu da her yıl sürdürmek istiyoruz. Türkiye Yüzyılı için, siber güvenlik alanında nitelikli insanları yetiştirmemiz gerekiyor. Bu noktada desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar’a ve Mersin Üniversitemize katkıları için teşekkür ediyorum” dedi.


Teknopark bünyesinde siber güvenlik ve siber vatan konusunda uzmanlaşmış akademisyenler olduğunu belirten Mersin Teknopark Genel Müdürü İhsan Gültekin de bu noktada yetişmiş insan kaynağı sağlamak için kendilerinin de projenin her aşamasına destek sunacaklarını ifade etti.


Konuşmaların ardından iş birliği protokolü karşılıklı olarak imzalandı.


İmzalanan protokol ile siber güvenlik, yazılım, yapay zeka, blok zincir ve mobil uygulama ile oyun geliştirme gibi alanlarda tekno girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla çeşitli modüllerden oluşan program ve projeler öğrencilerimizle buluşacak. Kurgulanan programlarda eğitimlerin yanında teknik geziler, usta çırak buluşmaları, konferanslar ve seminerler, mentör firmalar ile birebir çalışmalar ve CTF yarışmaları da gerçekleştirilecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!