İstanbul
25 Kasım, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Geleneksel sembüsek yemeği Mardinlilerin vazgeçilmezi

Geleneksel sembüsek yemeği Mardinlilerin vazgeçilmezi
MARDİN'İN GÖZDE ATA YEMEĞİ "SEMBÜSEK", HAFTADA BİR EVLERDE YAPILARAK SOFRALARDA YERİNİ ALIYOR.

Mardin’e özgü "sembüsek" yemeğinden vazgeçemeyen vatandaşlar, haftada bir yemeğe sofralarında yer veriyor.


Aşçı Zelal Amak, yıllardır yapılan sembüseğin Mardin’e özgü olduğunu ve her Mardinlinin sofrasında tüketilen bir yemek olduğunu belirtti. Bu yemeğin büyüklerinden kaldığını ifade eden Amak, yöresel yemeklerin küçüklükten beri büyüklerin izinden gidilerek devam ettirildiğini söyledi. "Bizim çocukluğumuzda ben babaannem, anneannem ve annemden öğrendim" diyen Amak, "Onlar gibi yapmaya devam ediyorum. Sofralarımızın vazgeçilmez bir yemeğidir. Mardin’de herkes bu yemeği çok sever. Sembüsek, her Mardinlinin evinde haftada bir defa pişer. Özellikle çocuklarımızın en sevdiği yemeklerdendir. Aynı zamanda çok meşakkatli bir yemek. Ama bu kadar meşakkatli olmasına rağmen her evde sık sık yapılır" dedi.


Yapılışında kuzu eti kıyması tercih edildiğini aktaran Amak, "Baharatları, tuzu, maydanozu, domates salçasını, soğanı, biberleri ve özellikle kuyruk yağını güzelce harmanlarız. Hamurumuzu un, su ve tuz olacak şekilde kulak memesi kıvamında yoğururuz. İç harcımızı çiğ şekilde açtığımız hamurun içine yerleştirir ve yarım ay şeklinde keseriz. Daha sonra orijinalinde olduğu gibi fırına veririz" şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!