İstanbul
15 Kasım, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Genç şefler yarıştı: Gıdanın Geleceği İçin Atıksız Mutfak

Genç şefler yarıştı: Gıdanın Geleceği İçin Atıksız Mutfak
ATAKUM’DA "GIDANIN GELECEĞİ İÇİN ATIKSIZ MUTFAK" TEMASI İLE GENÇ ŞEFLER YARIŞIYOR ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Samsun’un Atakum ilçesinde, "Gıdanın Geleceği İçin Atıksız Mutfak" teması ile Genç Şefler Yarışıyor etkinliği gerçekleştirildi.


Altınkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde "Gıdanın Geleceği İçin Atıksız Mutfak" temasıyla gerçekleştirilen "Genç Şefler Yarışıyor" etkinliği, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik’in açılış konuşmasıyla başladı. Müdür Yetik, bu tür inovatif etkinliklerin, gastronomi alanında yeni perspektifler ve sürdürülebilirlik adına önemli adımlar atılmasına vesile olduğunu ifade etti. Yetik, "Gıdanın Geleceği İçin Atıksız Mutfak" temasının, sadece lezzetli yemekler hazırlamakla kalmayıp aynı zamanda gıda atıklarını minimize ederek çevre dostu bir yaklaşım sergilemenin önemini vurguladı.


Genç şeflerin, bu etkinlik vesilesiyle sadece kendi yeteneklerini sergilemekle kalmayacaklarını söyleyen Yetik, "Aynı zamanda çevre bilinci ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık oluşacağına inanıyoruz. Genç şeflerin oluşturduğu lezzetlerin, sadece damakları değil aynı zamanda çevreyi ve geleceği düşündüğünü görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Geleceğin şefleri, atıkları en aza indirgeyerek, sadece bugünü değil geleceği de düşünüyor. Bu gençlerin gastronomi dünyasında önemli bir rol oynayacağına inanıyorum. Aynı zamanda, genç şefler diğer şeflere ilham kaynağı olacak. Bu tür etkinliklerin sadece bugünü değil, geleceği şekillendirmede kilit bir rol oynayacak" dedi.


Yarışma kapsamında öğrenciler, farklı yemek tariflerini hazırlayarak jüri önünde sunum yaptılar. Jürinin değerlendirmesi sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin gösterdiği başarılı performans ise izleyicilerden büyük alkış aldı.


Altınkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği bu etkinlik, sadece lezzetli yemekler sunmanın ötesinde, gençleri çevre ve sürdürülebilirlik konularında bilinçlendirmeyi hedefliyor ve gastronomi alanında yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!