İstanbul
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Göz Sağlığını Koruyabilmek İçin Makyajınıza Dikkat Etmelisiniz!


Göz Sağlığını Koruyabilmek İçin Makyajınıza Dikkat Etmelisiniz!
Göz sağlığınız, hayatınız için önem arz eden oldukça ciddi bir konudur. Bilmeden satın aldığınız kozmetik ürünlerini kullanmak, göz sağlığınızı bozabilir.

Göz Sağlığınızı Nasıl Koruyabilirsiniz?


Göz sağlığınız, hayatınız için önem arz eden oldukça ciddi bir konudur. Bilmeden satın aldığınız kozmetik ürünlerinin bilinçsizce kullanılması, göz sağlığınızı bozabilir. Göz sağlığınızı önemsiyorsanız bu haber yazısını okumanız sizin için oldukça faydalı bir deneyim olacaktır. Kullandığınız bu zararlı ürünleri temizlerken bile gözünüze nazik davranmanız gerekiyor. İki gözünüz için ayrı ve ten makyajınız için ayrı pamuk kullanmalısınız. Göz pamuklarının ayrı kullanılmasının sebebi, bir gözünüzde mikrop varsa öbür gözünüze sıçrama riskidir. Yaşayabileceğiniz blefarit, göz alerjisi, göz enfeksiyonu gibi rahatsızlıkların önünü alabilmeniz için bu gibi detaylara çok dikkat etmelisiniz. Göz çevremizde bulunan sinir ve damarların sayısının fazla olması, bu bölgeyi tahmin edilemeyecek kadar hassas yapıyor. Kullandığınız kozmetik ve cilt bakım ürünlerine dikkat etmediğinizde ilk yaşayabileceğiniz rahatsızlık göz alerjisi olacaktır.

Gözünüzde batma, çapaklanma, sulanma ve kızarıklık gibi belirtiler gözlemleniyorsa şu anda bir alerji geçiriyor olabilirsiniz. Kullandığınız bir rimel, eyeliner, göz kalemi veya göz kremi bu alerjiye sebep olmuş olabilir. Bu gibi belirtilerle karşılaştığınızda hiç zaman kaybetmeden göz doktoruna görünmeniz gerekiyor. Göz şakaya gelmez. Gözünüzde çok sık alerji oluyorsa kullandığınız makyaj temizleme ürününü değiştirmeniz vakti geldi de geçiyor bile.

Gözünüz için kullandığınız ürünler, sizde alerji yapmış ancak bir arkadaşınızda alerji yapmamış olabilir. Böyle bir durumda sizin yapmanız gereken tek şey, ürünleri kullandıktan sonra düzenli olarak kontrolünü sağlamak olacaktır. Bu bilgiye ek olarak, kullandığınız makyaj ürünlerini ara ara değiştirmek sizin için daha sağlıklı olacaktır. Böylece hangi makyaj malzemesinin size iyi geldiğini görebilirsiniz. Size tavsiyemiz, hayvanlar üzerinde test edilmemiş ‘’Cruelty Free’’ ya da ‘’Vegan’’ yazan kozmetik ürünlerini tercih etmeniz olacaktır. Bu ürünler hayvanlar üzerinde test edilmediği için çok daha hijyenik ortamlarda denenmiş ve test edilmiştir. 


Kozmetik Ürünü Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?


Kendinize kozmetik ürünü alırken dikkat etmeniz gereken bazı faktörler bulunmaktadır. Dikkat etmeniz gereken ilk özellik, ürünün markasıdır. Golden Rose, Flormar, Loreal Paris, Urban Care gibi markaları zaten bildiğiniz için içeriklerine az çok hakimsinizdir. Hiç duymadığınız markaları deneyimlemekten olabildiğince kaçının. Örneğin, yalnızca bir markette gördüğünüz kozmetik ürününü kullanmamalısınız. Cildinize iyi gelen bir marka tespit ettiyseniz o markanın ürünlerini değiştire değiştire kullanmak sizin için çok daha sağlıklı olacaktır. Piyasadaki kozmetik ürünlerinin fiyatlarını az çok biliyorsunuzdur. Bu fiyatların aşağısında kalan ürünleri tercih etmemeli ve kesinlikle kullanmamalısınız.

Bir ürünün sahte olup olmadığını anlamak için içeriğinde yer alan maddelere dikkat kesilmelisiniz. Cıva, siyanür ya da benzeri başka bir madde içerisinde yer alıyorsa göz sağlığınızı tehdit edebilecek tehlikelerle karşı karşıya olduğunuz anlamına gelmektedir. İçerisinde zararlı kimyasalların bulunduğu kozmetik ürünleri, cildinizde ve gözünüzde kaşıntı, kızarıklık, kepeklenme ve döküntü yapabilir. Bu gibi kozmetik ürünleri, uzun vadede cilt kanseri, tümör, katarakt gibi hastalıklara yol açabilir. Far veya göz kalemi sürerken çok dikkatli olmalısınız. Göz kalemini gözünüzün içine sürmemelisiniz mesela. Far sürerken ise göz kapaklarınızı çok fazla oynatmamalısınız. Oynatmaya bağlı olarak kas lifleri ayrılabilir ve ilerleyen zamanlarda göz kapağınızda düşme meydana gelebilir.

Her makyaj malzemesinin bir kullanım ömrü vardır. Bir ürünü kullanabileceğiniz maksimum süre 4 aydır ancak bu süre, ürünün özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Ürünün kullanım süresi bittikten sonra elinizdeki ürün bitmemiş olsa dahi çöpe atmanız gerekmektedir. Kozmetik ürünlerinizi internetten alacaksanız ürünlerin içeriğini detaylı bir şekilde araştırmanız gerekmektedir. Yorumlara bakmanız yeterli olmayacaktır çünkü bir kişiye iyi gelen bir ürün, size iyi gelmeyebilir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!