İstanbul
21 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Gümrük muhafaza ekiplerinden kokain ve tütün kaçakçılarına darbe

Gümrük muhafaza ekiplerinden kokain ve tütün kaçakçılarına darbe
TİCARET BAKANLIĞI TÜTÜN VE TÜTÜN MAMULÜ KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELE ÖZEL EKİBİNİN İZMİR’DE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ OPERASYONDA 6 BİN 100 KİLOGRAM KIYILMIŞ TÜTÜN, 487 BİN 200 ADET SİGARA FİLTRESİ, 851 RULO SİGARA KAĞIDI VE KAÇAK EŞYALARIN PAZARLANMASINDA KULLANILMAK ÜZERE 3 BİN 200 ADET KOLİ CİNSİ TİCARİ EŞYA ELE GEÇİRİLDİ. EKİPLER, KAPIKULE GÜMRÜK KAPISI’NDA ISE YAKLAŞIK 28 KİLOGRAM KOKAİN ELE GEÇİRDİ.

Ticaret Bakanlığı Tütün ve Tütün Mamulü Kaçakçılığı ile Mücadele Özel Ekibinin İzmir’de gerçekleştirdiği operasyonda 6 bin 100 kilogram kıyılmış tütün, 487 bin 200 adet sigara filtresi, 851 rulo sigara kağıdı ve kaçak eşyaların pazarlanmasında kullanılmak üzere 3 bin 200 adet koli cinsi ticari eşya ele geçirildi. Ekipler, Kapıkule Gümrük Kapısı’nda ise yaklaşık 28 kilogram kokain ele geçirdi.


Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Tütün ve Tütün Mamulü Kaçakçılığı ile Mücadele Özel Ekibi tarafından yürütülen risk analizi ve istihbari çalışmalar kapsamında İzmir’de şüpheli bir depo takibe alındı. Depoda artan olağan dışı hareketlilik üzerine, etrafı alüminyum saçlarla çevrili korunaklı depoya yönelik fiziki arama gerçekleştirildi. Ekiplerce depoya yapılan baskın sonucu piyasa sürülmek üzere hazırlanan 6 bin 100 kilogram kıyılmış tütün, 487 bin 200 adet sigara filtresi, 851 rulo sigara kağıdı ve kaçak eşyaların pazarlanmasında kullanılmak üzere 3 bin 200 adet koli cinsi kaçak eşya ele geçirildi. Olaya ilişkin soruşturmaya İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam edildiği öğrenildi.



Kapıkule sınır kapısında yaklaşık 28 kilogram kokain ele geçirildi


Kapıkule Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin yolculara yönelik yürüttüğü risk analizi ve yolcu kontrolleri çalışmaları kapsamında Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen bir araç takibe alındı. Fiziki müdahalesiz kontrol kapsamında x-ray taramasından geçirilen aracın bagaj bölümünde şüpheli yoğunluk tespit edildi. Yapılan tespit sonucu detaylı arama gerçekleştirilen aracın 23 paket içerisine preslenmiş halde bagajı içerisinde yer alan LPG tankına gizlenmiş vaziyette yaklaşık 28 kilogram kokain cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturmaya Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devam ediliyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!