Hak-İş-Hizmet-İş Sendikası, “Mamak’ta emekçilerin onaylamadığı sözleşmeyi asla kabul etmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.
Hak-İş-Hizmet-İş Sendikası ile Mamak Belediyesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmeleri müzakerelerinden sonuç alınamaması üzerine grev kararı alındı. Hak-İş konu üzerine açıklama yayımladı. Açıklamada, “Mamak Belediyesi şirketi çalışanı bin 480 üyemiz için yürüttüğümüz toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yasal görüşme süreci ve arabulucu nezdinde yapılan müzakerelerde anlaşma sağlanamadığından dolayı grev kararı alınmıştır” denildi.
31 Mart Yerel seçimlerden önce Mamak Belediyesi iş yerlerinde bizzat Belediye Başkanı tarafından işçilere, ücretlerinin düşük olduğu, seçimi kazanmaları halinde ücretlerin Ankara’da en yüksek ücreti alan ilçe belediyelerin seviyesine çıkarılacağının sözü verildiği hatırlatılan açıklamada, "Emekçiler ve Mamaklılar Sayın Başkanın verdiği bu sözün yerine getirilmesini beklerken, teklif edilen ücret emekçiler tarafından tepki çekmiş ve kabul görmemiştir. Mamak Belediyesi yönetiminin çalışanlara 1 yıl için önerdiği ve Sayın Belediye Başkanı tarafından kamuoyuna duyurulan rakam yüzde 43’tür. Oysa yıllık enflasyon verileri bu rakamın çok üstündedir. Mamak halkına gece gündüz hizmet eden emekçiler geçinemiyor, kirasını ödeyemiyor, çoluk çocuğuna bakamıyor. Her geçen gün kredi kartlarına, esnafa borçları katlanarak büyüyor” ifadelerine yer verildi.
Teklif edilen ücretin beklentilerden uzak olduğunun kaydedildiği açıklamada, "Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin yaptığı açıklamada; “Emekçinin hakkı her şeyden önemlidir” diyor ancak teklif ettiği ücret zammı çalışanların beklentilerinden çok çok uzaktır. Yıllık enflasyon oranının yüzde 51.97 olduğu ülkemizde, belediyenin borcunu bahane ederek işçilere yüzde 43 zam teklif edilmesi ne Hizmet-İş Sendikamızın ne de üyemiz emekçilerin kabul edebileceği bir artış değildir. Hizmet-İş Sendikası olarak, emekçilerin işi, aşı ve geleceği bizler için her şeyden önemlidir. Bunun içindir ki sunulan ücret teklifinin kabul etmiyor, üyelerimizin haklarını ve geleceklerini korumak için tüm yasal haklarımızı kullanıyoruz. Üyelerimizin reddettiği, işveren tarafından dayatılan bu sefalet ücretini kabul etmeyişimizin, hangi siyasi amaçlı talepleri ihtiva ettiğini merak ediyoruz? Bizim ve üyelerimizin toplu iş sözleşmesini siyasi bir hesaplaşma ve inatlaşmaya dönüştürmek gibi bir anlayışımız olmadı, olamaz” denildi.
Mamak Belediyesi’nde bundan öncede olduğu gibi bundan sonrada üyelerinin onaylamadığı bir sözleşmeyi kabul etmeyeceklerinin vurgulandığı açıklamada, toplu iş sözleşmesinin masada, üyelerinin kabulü ve sosyal tarafların imzası ile bitirmek istenildiği kaydedildi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.