Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hatay'da depremin yaralarını sarmak için önemli bir adım atmış durumda. Kentin sembol eserlerinden biri olan ve depremde büyük hasar gören 752 yıllık Hatay Ulu Camii'nin yeniden inşası için harekete geçti.
Hatay'da yaşanan deprem, sadece binaları değil, tarihî eserleri de olumsuz etkiledi. Memlükler döneminde inşa edilen ve farklı dönemlerde eklemelerle zenginleştirilen Ulu Camii, depremin ardından yıkıldı ve moloz yığını haline geldi. Bu tarihî cami, özellikle iki mihrabı bulunması açısından tek örnek olma özelliğini taşıyordu.
Bursa'da bulunan 600 yıllık Ulu Cami'nin sahibi olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hatay Ulu Camii'nin yeniden inşası için girişimde bulundu. Hatay'da geçici yaşam alanlarının oluşturulması, seyyar tuvaletlerin kurulması ve yardımların dağıtılması gibi birçok yardım çalışması yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihî Ulu Camii'nin restore edilmesini de üstlendi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, depremin ardından enkaz haline gelen Ulu Camii'nin yeniden inşa edilmesi için çalışmalara başlayacaklarını açıkladı. Başkan Aktaş, Hatay'ın tarihi ve kültürel dokusunu korumak için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, Ulu Camii'nin tarihî değerini yeniden kazandırmak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade etti.
Tarihi bir külliyeyi canlandırmak için girişilen bu projenin, Hatay'ın kimliğini ve manevi yapısını koruma amacı taşıdığını belirten Başkan Aktaş, tarihî Ulu Camii'nin kısa süre içinde yeniden inşa edilmesini sağlayacaklarını söyledi. Bu çalışma, Hatay'ın tarihî mirasının ve kültürel zenginliğinin korunmasına önemli bir katkı sağlayacak.
Hatay'daki 700 yıllık tarihi Bursa ayağa kaldıracak
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.