İstanbul
27 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Hava sıcaklıkları artıyor, cilt kuruluğu olanlar nasıl önlemler almalı

Hava sıcaklıkları artıyor, cilt kuruluğu olanlar nasıl önlemler almalı

Kuru cilt sorunları hakkında bilgi veren Dr. Buğlem Elgörmüş, yaz aylarında aşırı güneşe maruz kalmanın ve sık su temasının cilt kuruluğunu artırarak hastalıkları tetikleyebileceğini belirtti. Yaz aylarında cilt sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Medicine Hospital Dermatoloji Bölümü'nden Uzman Dr. Buğlem Elgörmüş, kuru cilt hastalıkları ve uzun vadeli çözümleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Uzman Dr. Buğlem Elgörmüş, kuru ciltlerin dikkat edilmezse hastalıklara yol açabilecek hassas bir cilt tipi olduğunu belirterek, "Kuru bir cilt her an reaksiyon vermeye can atan, gün içinde varlığını sürekli hatırlatan, sahibinin başına dert olabilecek bir cilttir. Bu cilt tipi pek çok hastalığa yatkındır. Eğer iyi bakım almazlarsa sadece kuru olmaktan çıkar, artık hastalık sahibi bir deri halini alırlar. Kış aylarında soğuk hava ve rüzgâr, yaz aylarında şiddetli güneşe maruz kalmak, çok fazla suyla temas etmek, kurumayı arttırarak hastalıkları tetikleyen etmenlerdir. Bu hastalıkların başında atopik dermatit gelir. Atopik dermatit kuru ciltle el ele giden bir hastalıktır. Bu cilt tipinde gözle görülmeyen mikro çatlaklar oluşur. Bu çatlaklar, alerjenlerin cilt bariyerini aşarak derinin daha derin katmanlarına ulaşabilmesine olanak tanır ve bu da alerjik egzamalara ve kaşıntıya yol açar" dedi.

Cildin verdiği sinyallerin ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Elgörmüş, ayrıca şunları söyledi: "Kuruluk daha da ilerlerse cilt üzerinde kanamalı yaralar oluşabilir. Kuruluk ve sonrasında gelişen hastalıklar tedavi edilebilir, ancak bu sırada ciltte meydana gelen lekelerin tedavisi zor olabilir. Kuru ciltlerin en belirgin olduğu bölgeler dudaklar, ağız çevresi, alt ve üst göz kapakları ve ellerdir."

Cilt nemlendirmesinin önemli olduğunu belirten Dr. Elgörmüş, "Piyasada yüz ve vücut için birçok nemlendirici ürün bulunuyor. Önemli olan, ihtiyacınız olan bölgeyi sürekli ve düzenli olarak nemlendirmenizdir. Halk arasında nemlendiricilerin cildi bağımlı hale getirdiği yanlış bir inanış vardır. Gerçekte, cilde gereksinim duyduğu nemi sağlamanın herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Tüm dermatologların önerdiği bir madde hyalüronik asittir. Bu madde cildin su tutma kapasitesini artırır. Ayrıca retinol ve peptid içeren kremler de kullanılabilir. Doktor gözetiminde yapılan hyalüronik asit enjeksiyonları, mezoterapi gibi uygulamalar da cildin su tutma kapasitesini artırarak cilt sağlığını destekler" şeklinde önerilerde bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!