Erzincan'ın sıcak yaz aylarının kendini iyice hissettirdiği bir dönemde, küçükbaş hayvan yetiştiricileri koyunların yünlerini kırkma işlemine başladı. Bu işlem, hayvanların rahatlamasını, et ve süt verimini artırmasını ve sağlıklı gelişmelerini desteklemeyi amaçlıyor. Mayıs ile haziran ayları arasında gerçekleşen bu kırkma işlemi, köylerde genellikle imece usulüyle yapılıyor.
Koyun yetiştiricileri, kırkılan yünlerin ticari bir değeri olmadığını ve genellikle çöpe atıldığını belirtiyorlar. Yıllardır devam eden geleneksel bir yöntem olarak kullanılan bu kırkma işlemi, koyunların sıcak yaz aylarında rahatlamasını ve daha iyi gelişmelerini sağlamak için önemli bir rol oynamaktadır.
Havaların ısınmasıyla koyun kırkma mesaisi başladı
SICAK YAZ AYLARININ KENDİNİ İYİCE HİSSETTİRMEYE BAŞLADIĞI ERZİNCAN’DA, SÜRÜ SAHİPLERİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANLARIN KIRKIMINA BAŞLADI. ÖNCEDEN TOPLANIP SATILAN YÜNLER, SON DÖNEMLERDE YETERİNCE İLGİ GÖRMEDİĞİ İÇİN GENELLİKLE ÇÖPE ATILIYOR
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.