İstanbul
13 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 330 bin depremzedenin kira yardımı bayram öncesi verilecek

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 330 bin depremzedenin kira yardımı bayram öncesi verilecek
DEPREM SONRASI SÜRDÜRÜLEN ÇALIŞMALARI İNCELEYEN İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA, DEPREM BÖLGESİNDEN KİRA YARDIMI ALAN 330 BİN AİLEYE BAYRAM ÖNCESİ 3. TAKSİT KİRALARININ YATIRILACAĞINI SÖYLEDİ. YERLİKAYA, AYRICA MALATYA’DA KONTEYNER KENTLERE KLİMALARIN TAKILACAĞINI SÖYLEDİ.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem kira yardımı hakkında yaptığı açıklamada, "Türkiye genelinde 330 bin hanenin kira yardımını bayramdan önce yatırmış olacağız" dedi.

Malatya'da deprem sonrası incelemelerde bulunan Bakan Yerlikaya, Afet Koordinasyon Merkezi'nde çalışmalar hakkında bilgi aldı ve depremzedelere desteklerini iletti. Yerlikaya, depremin ardından Türkiye'nin ve tüm dünyanın desteğini gördüğünü ifade ederek, "O ilk andan itibaren devletimiz, milletimiz, tüm kurumlarımız, STK'larımız, dışarıdan yanımızda bu zor günümüzde yer alan dostlarımız, yaralarımızı sarmak için tarihi bir duruş sergilediler. Biz her birine şükranlarımızı ifade ediyoruz" dedi.

Depremin üzerinden 132 gün geçtiğini belirten Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremzedelerin şehirlerin ihya edilmesi ve yaraların sarılması çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi. Geçici barınma hizmetinde önemli bir mesafe kat ettiklerini ifade eden Bakan Yerlikaya, 75 bin 500 hanenin konteynerde yaşadığını ve 45 bin hanenin kira yardımı aldığını belirtti. Türkiye genelinde 330 bin hanenin kira yardımının bayramdan önce ödeneceğini dile getirdi.

Ayrıca Bakan, Malatya'da çadırda yaşayan 4 bin hanenin konteynerlere yerleştirilmesi planlandığını, şehirdeki tesislerde misafir edilen bin 500 hanenin de konteynerlere veya kira yardımı ile başka evlere taşınmasının sağlanacağını söyledi. Bakan Yerlikaya, konteyner kentlerde her evde mutfak ve ocak bulunduğunu ve yeni bir sistemle depremzedelerin kendi alışverişlerini yapacaklarını ve yemeklerini hazırlayacaklarını belirtti.

Yerlikaya ayrıca Malatya'da kalıcı konutların inşaatına ilişkin bilgiler verdi. Kent merkezinde 66 bin 69 çok katlı afet konutu ve kırsalda 25 bin 595 köy evi olmak üzere toplam 91 bin 664 afet konutun planlamasının yapıldığını söyledi. Ayrıca geçici işyerlerinin inşaatlarının tamamlanmak üzere olduğunu ve esnafların bu yerlere bir an önce taşınmalarını beklediklerini ifade etti.

Deprem sonrası yaşanan süreçte Malatya'da kurulan çadırların 2 ay içinde konteynerlere geçiş yapacağını belirten Bakan Yerlikaya, yeni konteynerlerin de Ağustos sonu itibariyle Malatya'ya gelmiş olacağını söyledi. Yerlikaya, tüm bu çalışmaların, depremin yaralarını sarmak ve şehirleri daha görkemli hale getirmek amacıyla sürdüğünü vurguladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!