İstanbul
29 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İGA CEOsu Samsunlu: 4 sene içerisinde 100 milyon yolcuyu geçerek dünyada ilk 5 havalimanı arasına gireceğiz

İGA CEOsu Samsunlu: 4 sene içerisinde 100 milyon yolcuyu geçerek dünyada ilk 5 havalimanı arasına gireceğiz
İGA İSTANBUL HAVALİMANI CEO’SU KADRİ SAMSUNLU, AVRUPA HAVAYOLLARININ HALA PANDEMİNİN ZARARLARI İLE MÜCADELE ETTİĞİNE DİKKAT ÇEKERKEN, İGA İSTANBUL HAVALİMANI’NIN İSE 2023 YILINI PANDEMİ ÖNCESİ YOLCU KAPASİTESİNİ YÜZDE 10 AŞARAK 75 MİLYON YOLCU İLE KAPATACAĞINI SÖYLEDİ. PANDEMİ DÖNEMİNDE 734 MİLYON EUROLUK YATIRIMI TAMAMLAYARAK DÖRDÜNCÜ PİSTİN YATIRIMINA BAŞLADIKLARINI BELİRTEN SAMSUNLU, "PLANLARIMIZA GÖRE 4 SENE İÇERİSİNDE 100 MİLYON YOLCUYU GEÇEREK DÜNYADAKİ İLK BEŞ HAVALİMANI ARASINA GİRECEĞİZ" DEDİ.

İstanbul Havalimanı CEO'su Kadri Samsunlu, Avrupa havayollarının hala pandeminin etkileriyle mücadele ettiğini belirtirken, İstanbul Havalimanı'nın 2023 yılında pandemi öncesi yolcu kapasitesini yüzde 10 artırarak 75 milyon yolcu ile kapatmayı planladığını açıkladı. Pandemi döneminde 734 milyon euro yatırım tamamlayarak dördüncü pist inşaatına başladıklarını söyleyen Samsunlu, "Planlarımıza göre 4 yıl içinde 100 milyon yolcuyu aşarak dünyanın ilk beş havalimanından biri olmayı hedefliyoruz" dedi.

İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından düzenlenen Müşteri Deneyimi Global Zirvesi kapsamında Havalimanı Hizmet Kalitesi (ASQ) ödüllerinde "Avrupa'nın En İyi Havalimanı (40 milyon yolcu üstü kategori)", "Avrupa'nın En Keyifli Havalimanı" ve "Avrupa'nın En Temiz Havalimanı" unvanlarına layık görüldü. Ayrıca Müşteri Deneyimi Akreditasyonu çerçevesinde Level 3 Sertifikası aldılar.

Samsunlu, İstanbul Havalimanı'nın aldığı bu ödüllerle gurur duyduklarını ve müşteri deneyimini daha da iyileştirmek için çalıştıklarını belirterek, hedeflerinin 12 ay içinde 5. seviyeye ulaşmak olduğunu ve müşterilere değerli hissettirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

CEO panelinde konuşan Samsunlu, müşteri memnuniyetinin en önemli faktörlerden birinin kapasite olduğunu vurgulayarak, İstanbul Havalimanı'nın bu alandaki avantajını ve sunduğu kültür, sanat ve eğlence imkanlarını öne çıkardı.

Samsunlu, pandemi nedeniyle iş planlarının aksamalar yaşandığını ancak 2023'te 75 milyon yolcu hedeflediklerini ve pandemi döneminde yatırımlarını tamamlayarak dördüncü pist inşaatına başladıklarını belirtti. Ayrıca İstanbul Havalimanı'nın Asya pazarında daha fazla büyümek istediklerini ve 100 hava yolu şirketi ile işbirliği yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Samsunlu, Türkiye'nin pandemi sürecini başarılı bir şekilde yönettiğini ve havalimanının kapasitesini artırarak büyüdüğünü ifade ederek, 4 yıl sonra 100 milyon yolcuyu hedeflediklerini ve dünyanın en büyük havalimanlarından biri olmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!