İstanbul
06 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Iğdırda iki ayrı adreste bisiklet ve ayakkabı hırsızlığı

Iğdırda iki ayrı adreste bisiklet ve ayakkabı hırsızlığı
IĞDIR’DA BİR BİNAYA GİREN HIRSIZLAR BİSİKLET VE AYAKKABI ÇALARKEN, BAŞKA BİR YERDE İSE BAŞKA HIRSIZLAR BİR EĞİTİM KURUMU ÖNÜNDEKİ BİSİKLETİ ÇALDI.

Iğdır'da hırsızlık olayları gündemi meşgul ederken, bir binada bisiklet ve ayakkabıların çalındığı olay bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Aynı gün başka bir yerde ise başka bir hırsızlık vakası yaşandı. İşte bu olayların özgünleştirilmiş hali:

Iğdır'da son günlerde hırsızlık olayları artış gösteriyor. İlk hırsızlık olayı, Iğdır'ın Bağlar Mahallesi'nde gerçekleşti. Gece saatlerinde meydana gelen olayda, iki hırsız bir binaya girdi. Bu hırsızlar, binanın içinde bulunan iki bisikleti ve dairelerin önündeki en kaliteli ayakkabıları çaldılar. Güvenlik kamerası, yaşanan hırsızlık anını kaydetti.

Diğer bir hırsızlık olayı ise Topçular Mahallesi'nde bulunan bir eğitim kurumu önünde yaşandı. Bir öğrenci, bisikletini kilitlemeden kuruma girdi. Bu sırada oradan geçen iki kişi, açık olan bisikleti fark etti. Bu iki kişiden biri, bisikleti alarak olay yerinden uzaklaştı. Ancak bisiklet sahibi, bisikletini çalındığını fark edince hemen güvenlik kamerası görüntülerini inceledi ve hırsızları tanıyan bir öğrenciyle iletişime geçti. Hırsızlar, tehdit edilince bisikleti geri getirdiler.

Oğlunun bisikletinin çalındığını anlatan Servet Ekelik, şunları söyledi: "Çocuk buradan geliyor, burada park ediyor. Yalnız bisikleti kilitlemiyor. İçeri girip kurumda hoca ile bir işi varmış. O anda ne oluyorsa iki tane genç şuradan geliyor, buradan bakıyor; bisiklet kilitsiz. Oradan dönüp tekrar geri gelip bisikleti alıp saniyeler içinde, dakikalar içinde alıp götürüyor. Bir öğrenci onları tanıyormuş. Öğrenci bunlarla diyaloğa girerken bunlara telefon açıyor; gelin videoda siz çıktınız, deşifre oldunuz, sizi bulacaklar, bisikleti alın getirin. Onlar da alıp geri getirdiler. Size diyebilirim ki günde 20, 25 bisiklet ortalama çalınıyor. Çünkü her gün ifade vermeye o kadar çok kişi geliyor. Ben emniyette bilirkişiyim. Her gün 15 tane dosya önüme gelir, hepsi de markalı bisikletler. Yani çalınıyor, buna bir önlem bulamadılar. Çalınanların yüzde 90’ı da bulunmuyor. Çünkü insanlarınız gerçekten üzerinde durmuyor, üzerinde dursalar belki kameralardan bulunur."

Eğitim kurumu işletmecisi Vedat Kabalak da şunları ekledi: "Dün akşamüzeri burada bir hırsızlık olayı oldu. Çocuğun bisikleti çalındı fakat biz velimizle beraber kamera kayıtlarını izledik. Kamera görüntülerini izledik, çocuğun önce resmini gördük; tespit ettik. Sonra emniyet teşkilatımızda irtibata geçtik, kısa süre içinde bisikleti bulduk."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!