İstanbul
04 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İHH’dan 3 milyona yakın kişiye kurban eti

İHH’dan 3 milyona yakın kişiye kurban eti
İSTANBUL, (DHA)- İHH İnsani Yardım Vakfı, 2023 yılı kurban çalışmaları kapsamında vekâletini aldığı 75 bin 53 hisselik kurbanı Türkiye dâhil 48 ülkede yaklaşık 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırdığını duyurdu. İHH ayrıca, bağışçıların destekleriyle 10 ülkedeki 34 bin 312 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık elbise hediye ettiğini açıkladı.İHH İnsani Yardım Vakfı 2023 yılı Kurban organizasyonunu “Kurban İbadet Paylaşmak Kardeşliktir” sloganıyla, Türkiye dâhil 48 ülkede gerçekleştirdi. İHH, vekaletini aldığı 75 bin 53 hisselik kurbanı bağışçıların adına ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Ayrıca, Türkiye’nin çeşitli illerinde İHH’ya bağlı olarak faaliyet gösteren insani yardım dernekleri tarafından da bin 900 hisselik kurban kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.600 BİN 424 AİLEYE PAY DAĞITILDIİHH tarafından, 600 bin 424 aileye kurbanlık eti dağıtılırken, toplamda 3 milyona yakın kişi dağıtımlardan istifade ettiği açıklandı. İHH, başta deprem bölgelerinde olmak üzere Türkiye’de 6 bin 672 hisselik kurban kesti ve ihtiyaç sahiplerine pay dağıtımında bulundu. Dağıtımlardan toplamda 250 bine yakın kişi yararlandığı belirtildi. Vakıf ayrıca, Türkiye’de 12 bin 564 çocuğa da bayramlık kıyafet hediye ettiğini duyurdu.34 BİN 312 BAYRAMLIK HEDİYESİİHH, Türkiye’deki bayramlık dağıtımlarının yanında 9 ülkede daha yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlıklar ulaştırdı. Yurt içindeki dağıtımlar ile birlikte toplam dağıtılan bayramlık sayısı 34 bin 312 olduğu duyuruldu.48 ÜLKEDE KURBAN KESİLDİBulundukları kıta ve bölgelere göre kurban kesilen ülkeler hakkında İHH tarafından şu bilgilere yer verildi:“Orta Doğu: Türkiye, Yemen, Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Suriye, Irak, Lübnan, ÜrdünAfrika: Çad, Mali, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Gine, Burundi, Etiyopya, Uganda, Benin, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, KenyaOrta Asya ve Kafkasya: Moğolistan, Gürcistan (Acara), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, KazakistanGüney Asya: Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro), Hindistan (Keşmir), VietnamBalkanlar ve Avrupa: Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Romanya, Ukrayna (Kırım).”

İstanbul merkezli İHH İnsani Yardım Vakfı, 2023 yılı kurban çalışmaları kapsamında 75 bin 53 hisselik kurbanı Türkiye dahil 48 ülkede yaklaşık 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırdığını açıkladı. Ayrıca, bağışçıların destekleriyle 10 ülkedeki 34 bin 312 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık elbise hediye ettiklerini de belirtti.

İHH, bu yılki kurban organizasyonunu "Kurban İbadet Paylaşmak Kardeşliktir" sloganıyla gerçekleştirdi. 75 bin 53 hisselik kurbanın vekaletini alan İHH, bu kurbanları bağışçıların adına ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Ayrıca Türkiye'deki İHH'ya bağlı insani yardım dernekleri tarafından bin 900 hisselik kurban kesimi yapıldı ve bu etler ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Toplamda 600 bin 424 aileye kurbanlık eti dağıtıldı ve 3 milyona yakın kişi bu yardımlardan faydalandı. Türkiye genelinde 6 bin 672 hisselik kurban kesildi ve bu dağıtımlarla 250 bine yakın kişiye yardım yapıldı. İHH ayrıca 12 bin 564 çocuğa bayramlık kıyafet hediye etti.

Ayrıca İHH, Türkiye dışında 9 ülkede daha yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık elbiseler ulaştırdı. Toplamda 34 bin 312 bayramlık elbise dağıtımı gerçekleştirildi.

Kurban kesimlerinin yapıldığı ülkeler şunlardır:

Orta Doğu: Türkiye, Yemen, Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün

Afrika: Çad, Mali, Togo, Niger, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Gine, Burundi, Etiyopya, Uganda, Benin, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya

Orta Asya ve Kafkasya: Moğolistan, Gürcistan (Acara), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan

Güney Asya: Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro), Hindistan (Keşmir), Vietnam

Balkanlar ve Avrupa: Bosna-Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Romanya, Ukrayna (Kırım).

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!