İstanbul
07 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İki kişinin zehirlenerek öldüğü apartmandaki tarım ilacı sıcakta genleşerek diğer dairelere sıçramış

İki kişinin zehirlenerek öldüğü apartmandaki tarım ilacı sıcakta genleşerek diğer dairelere sıçramış
ANKARA’NIN KEÇİÖREN İLÇESİNDE ANNE TÜRKAN SABANCILAR VE KIZI ELİF SUDE SABANCILAR’IN ZEHİRLENEREK HAYATINI KAYBETTİĞİ APARTMANDA KULLANILAN TARIM İLACININ SICAKTA GENLEŞEREK DİĞER DAİRELERE SIÇRADIĞI ÖĞRENİLDİ.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşanan trajik bir olay sonrasında, zehirlenme olayının sıcak hava nedeniyle yayıldığı öğrenildi. Türkan Sabancılar ve kızı Elif Sude Sabancılar'ın hayatını kaybettiği bu acı olay, kullanılan tarım ilacının sıcak havada genleşmesi sonucu diğer dairelere sıçradığı bir durumla ilgili.

Sabah saatlerinde gelen zehirlenme ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, binanın içinde tarım ilacı kullanıldığını ve bu ilacın tüm daireleri etkilediğini belirledi. Bu trajik olayda anne ve kızı hayatını kaybederken, 12 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Ayrıca, binada yaşayan yabancı uyruklu bir ailenin, dairelerini ilaçlattıktan sonra üç gün boyunca içeriye girmedikleri ve söz konusu ilacın sıcak hava nedeniyle buharlaşarak diğer dairelere sıçradığı tespit edildi.

Olayın yaşandığı apartmanda yönetici olan Songül Alkan, binada birkaç gündür koku olduğunu ancak nedenini anlayamadığını belirtti. Bu acı olayın ardından binanın tamamının zehirlendiğini ifade etti.

Elif Sude Sabancılar'ın yaşamını yitirdiği haberi, mahalle sakinleri arasında büyük üzüntü yarattı. Komşular, 10 yaşındaki kızın karne alacağı bir günün acı bir şekilde sona erdiğini dile getirdi.

Olayın yaşandığı apartmanda yaşayan Sultan Yağmur, polis anonsu üzerine dışarı çıktıklarını ve hala binaya giremediklerini belirtti. Evlerinde de koku olduğunu ve bu nedenle dışarıda beklediklerini ifade etti.

Apartman sakini Berkan Kızıl ise binada yaklaşık üç gündür garip bir koku olduğunu ve bu kokunun rahatsız edici olduğunu söyledi. Olayın yaşandığı sabah erken saatlerde ambulansın geldiğini ve ardından polis ve diğer ekiplerin geldiğini aktardı. Binanın aniden tahliye edildiğini ve şu an ne yapacaklarını bilmediklerini dile getirdi.

Bu acı olay, kullanılan tarım ilacının sıcak hava şartları altında nasıl tehlikeli hale gelebileceğini gösteren üzücü bir örnek olarak karşımıza çıkıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!