İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Kurban Bayramı'nda vatandaşların et kesimi konusunda uyarılarda bulundu. Karaca, etlerini kesip aldıktan sonra vatandaşların dikkat etmesi gereken önemli konuları vurguladı.
Karaca, kesimlerin hijyenik ve usule uygun bir şekilde yapıldığı izinli alanlarda yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kesilen etlerin izinli kasaplarda veya bakanlık tarafından onaylanmış işletmelerde işlenmesi gerektiğini söyledi. Merdiven altı yerlerde kesim yapılmasının riskli olduğuna dikkat çekti.
Vatandaşlardan, kesilen etleri dinlendirdikten sonra uygun şekilde saklamalarını ve hijyen kurallarına uymalarını istedi. Ayrıca, etleri hızlı bir şekilde dolaplara koymadan önce porsiyonlara ayırmalarını önerdi.
Karaca, izinsiz kesimlerin cezai yaptırımlarının olduğunu ve bu tür kesimlerin hijyen açısından risk oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, vatandaşların izinli kesim yerlerini tercih etmelerinin daha güvenli olduğunu vurguladı.
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak kesim yerlerini denetlediklerini ve hijyen kurallarına uygunluğunu kontrol ettiklerini ifade eden Karaca, vatandaşların olumsuz durumları ilgili birimlere bildirmelerini tavsiye etti.
İl Tarım Ve Orman Müdürü Karaca’dan kurban kesenlere uyarı
Gökçe KARAKÖSE, Ömer HASAR / İSTANBUL, (DHA) - İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, ”Etlerini götürüp kasaplarda kıyma, parçalama suretiyle işlem yapacaklar. Bunları da yine bakanlığımızdan onaylı kasaplarda ve ya bakanlıktan onaylı işletmelerde yapmaları lazım. Terzide, tekel bayiinde, kıyma çekilir ibaresi olan merdiven altı yerlerde kesinlikle yaptırmamalarını istiyoruz. Eğer buralarda yaptıkları bulaştan sonra gerekli şartları sağlamadan yapılan işlem güvensiz gıda, enfeksiyon olarak kendilerine döner” dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.