İstanbul
24 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İlk yapay zeka destekli çocuk dergisi yayınlandı

İlk yapay zeka destekli çocuk dergisi yayınlandı
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADIN VE AİLE HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATARAK İLK YAPAY ZEKA DESTEKLİ ‘BİLİMİN İZİNDE GELECEĞİN PEŞİNDE’ İSİMLİ ÇOCUK DERGİSİNİ YAYINLADI.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca, Türkiye’de ilk yapay zeka destekli ‘Bilimin İzinde Geleceğin Peşinde’ isimli çocuk dergisi yayınlandı.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eğitimde fırsat eşitliğini Mersin’in 13 ilçesinde de sağlamak için start verdiği projelere yenileri eklenmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi eğitim hakkına her çocuğun eşit ve ücretsiz ulaşabilmesi için bütün olanaklarını seferber ederken, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı da ‘Bilimin İzinde Geleceğin Peşinde’ isimli çocuk dergisini yayınladı. Dergi, Türkiye’de içeriği yapay zeka ile üretilmiş ilk çocuk dergisi olma unvanını da taşıyor. Mezitli Kadın ve Çocuk, Bilim ve Teknoloji Atölyesi eğitmenleri tarafından çıkarılan dergide, bilimi, teknolojiyi ve yakın geleceği keşfetmek isteyen çocuklara, teknoloji tarihi, teknolojinin geleceği, algoritma, kodlama, bilim insanları, sürdürülebilirlik, deneyler ve yapay zekaya dair birbirinden eğlenceli bilgiler yer alıyor.



Mersin’de her çocuk teknolojiye ulaşabilecek


Bilim meraklısı çocuklar için çıkarılan dergi hakkında bilgi veren Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri Sorumlusu Emre Aşkın, “Dergiyi biz ekip olarak çocuklara özellikle bilim ve teknoloji ile ilgili etkinlikleri sunabilmek için hazırladık. Birçok dergide çocuklara sunulan içerikler dışarıdan malzeme gerektiren etkinlikler yer alıyordu. Biz de özellikle çocukların evlerinde bulabilecekleri malzemelerle bu etkinlikleri yapabilmeleri için bir tasarım sürecine girdik” diye konuştu.



“Yapay zeka destekli Türkiye’nin ilk çocuk dergisini ortaya çıkardık”


Çocukların dergiye güzel geri bildirimleri olduğunu aktaran Aşkın, “Aldığımız geri dönüşlerden dolayı çok heyecanlandık. Çocukların bu dergi ile beraber bize verdiği mesajlar çok değerliydi. O yüzden bize dergiyi belirli periyotlarda hazırlamaya karar verdik. Bu konuda da güncel teknolojiyi zaten kullanıyoruz. Yapay zeka destekli olarak Türkiye’nin ilk çocuk dergisini ortaya çıkardık” sözlerine yer verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!