İstanbul
27 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İngiliz hastaya Türk hekimi şifası

İngiliz hastaya Türk hekimi şifası
(SOLDAN SAĞA) DOÇ. DR. CÜNEYT NARİN, İNGİLİZ HASTA CHRİSTOPHER CONNELL, EŞİ LESLEY, OĞLU LİAM.

Eşi Lesley Connell ile Ege Denizi'nde gemiyle seyahat ederken bir kalp krizi geçiren İngiliz Christopher Connell (72), Kuşadası Limanı'nda gemiden indirilip hastaneye sevk edildi. Kendisine 4'lü bypass uygulanan Connell, zorlu bir sağlık geçmişi olan kolon kanseri, böbrek yetmezliği ve diyabet gibi ciddi rahatsızlıklarla mücadele etmek zorunda kaldı. Ancak, bu karmaşık sağlık sorunlarına rağmen, Doç. Dr. Cüneyt Narin liderliğindeki bir ekip tarafından başarılı bir operasyon geçirdi ve sağlığına kavuştu.

Christopher Connell, eşi Lesley ile birlikte nisan ayında tatile çıkmıştı. Cruise gemisine binen çift, Yunan adaları rotasında seyahat ederken Christopher Connell aniden rahatsızlandı. Nefes darlığı, göğüs ağrısı ve halsizlik gibi şikayetler yaşayan Connell'e gemi doktoru tarafından ilk müdahale yapıldı. Yapılan testler sonucunda kalp enzimlerinin yüksek olduğu tespit edilince, ailesine hastaneye sevk edilmesi gerektiği bildirildi. Christopher Connell, Aydın'ın Kuşadası ilçesi limanına ulaşan gemiden ambulansla hastaneye götürüldü. İlk tanı "akut miyokard enfarktüsü" (kalp krizi) olarak konuldu ve Connell, böbrek yetmezliği nedeniyle İzmir'e sevk edildi. Yapılan anjiyo sonucunda kalp damarlarında tıkanıklıklar tespit edildi ve bypass operasyonu kararı alındı.

Kent Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Narin, Christopher Connell'in sağlık durumunu şu şekilde açıkladı: "Hastamız kolon kanseri geçirmiş bir hastaydı ve birçok ciddi ameliyat geçirmişti. Ayrıca şeker hastalığı da bulunuyordu. Ameliyat öncesi dönemde böbrek fonksiyonları da bozulmuştu. Bu karmaşık sağlık sorunları, kalp krizi geçirmesiyle bir araya geldiğinde hastamızın hayatı tehlikede bulunuyordu. Hastayı ameliyata hazırlamak için multidisipliner bir yaklaşım gerekiyordu. Hastamızın kalp damarlarındaki tıkanıklıkları açmak için başarılı bir bypass operasyonu gerçekleştirdik. Ameliyat sonrası hastamızı yoğun bakımda izledik ve sonrasında taburcu ettik."

Connell'in kızı Nicola ve oğlu Liam, babalarının tedavi sürecinde İzmir'e geldi ve Doç. Dr. Cüneyt Narin ve ekibine teşekkür ettiler. Christopher Connell, sağlığına kavuştuğu için minnettarlığını şu sözlerle ifade etti: "Türk hekimleri sayesinde sağlığıma kavuştum, sonsuz teşekkürler ediyorum."

Bu olay, birçok ciddi sağlık sorunuyla başa çıkmak zorunda kalan bir hastanın başarıyla tedavi edilmesinin ve ailesinin mutlu bir şekilde eve dönmesinin öyküsüdür. Christopher Connell'in sağlığına kavuşması, uzman bir ekip çalışması ve dikkatli bir müdahale ile mümkün olmuştur.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!