İstanbul
01 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İngiltere Kraliyet ailesinde 130 yıl sonra bir ilk: Prens Harry hakim karşısında

İngiltere Kraliyet ailesinde 130 yıl sonra bir ilk: Prens Harry hakim karşısında
PRENS HARRY, İNGİLTERE KRALİYET AİLESİNDE 130 YIL SONRA BİR İLKE İMZA ATARAK, DAİLY MİRROR, SUNDAY MİRROR VE SUNDAY PEOPLE'IN YAYINCISI MİRROR GROUP NEWSPAPERS'A (MGN) AÇTIĞI DAVA KAPSAMINDA TANIK SIFATIYLA HAKİM KARŞISINA ÇIKTI.

Prens Harry, İngiltere Kraliyet ailesinin 130 yıl aradan sonra bir üyesi olarak tarihi bir dava sürecinde yer aldı. Daily Mirror, Sunday Mirror ve Sunday People gazetelerinin yayıncısı Mirror Group Newspapers'a (MGN) karşı açtığı dava kapsamında tanık sıfatıyla mahkemede ifade verdi. İfadesinde, bazı gazetecilere ve editörlere seslenerek, "Daktilonuz daha ne kadar parmaklarınıza kan bulaştıracak?" dedi.

Prens Harry, İngiltere tahtının beşinci varisi olarak, yazılı ifadesinde "basının düşmanlığı" yaşadığını ve bu durumun sadece güvenlik endişelerine değil, aynı zamanda kişisel ilişkilerine de zarar verdiğini belirtti. Harry, basının ilişkilerini olumsuz etkilediğini, özellikle eski sevgilisi Chelsy Davy ile ilişkisini sona erdirdiğini, arkadaş çevresinin küçüldüğünü ve depresyonla mücadele ettiğini ifade etti.

Medyanın, kendisinin ve eşi Meghan Markle'ın özel hayatlarına yönelik "nefret ve taciz" kampanyası yürüttüğünü söyleyen Prens Harry, bu tür davranışların son derece aşağılık olduğunu vurguladı. Kimseye güvenemediği bir dönem yaşadığını ifade eden Harry, "Bu, özellikle bu kadar genç yaşta benim için korkunç bir duyguydu" dedi.

Prens Harry, İngiliz hükümetini ve basını eleştirerek, medyanın "birbirlerini korumak için bir araya gelmekle" suçladı ve iktidardakilerin olaylara göz yumduğunu iddia etti. Gazetecilerin, çok fazla acı ve üzüntüye yol açtığını söyleyen Harry, mahkemeye çıkarak bu çılgınlığa son verme umudu taşıdığını belirtti.

MGN'nin avukatı, Prens Harry'den kişisel olarak özür diledi ve gazetecilerin yasadışı bilgi topladığını kabul etti. Mahkemede Harry'e MGN makalelerini okuyup okumadığı konusunda baskı yapılırken, Harry binlerce hikaye hakkında yazılar yazıldığını söyledi.

Prens Harry, 1996 ile 2010 yılları arasında yayınlanan yaklaşık 140 makalenin hukuka aykırı yöntemlerle derlenmiş bilgiler içerdiğini ve bunlardan 33'ünün Yüksek Mahkeme'de incelenmesini talep etti. Ayrıca, 1891 yılından bu yana bir kraliyet üyesinin bir mahkemede ifade verdiği ilk kez oldu. Prens Harry'nin ifade vermeye yarın devam edilecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!