İstanbul
21 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İnme merkezi felç geçiren hastalara şifa oluyor

İnme merkezi felç geçiren hastalara şifa oluyor
NİĞDE’DE BEYİN DAMARLARINDAKİ TIKANIK NEDENİYLE İNME (FELÇ) GEÇİREN VE ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELEN HASTALAR, NİĞDE ÖMER HLİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ İNME MERKEZİ’NDE ZAMANINDA MÜDAHALE İLE HAYATA TUTUNUYOR.

Niğde’de beyin damarlarındaki tıkanık nedeniyle inme (felç) geçiren ve ölümle burun buruna gelen hastalar, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi İnme Merkezi’nde zamanında müdahale ile hayata tutunuyor.



Son olarak 24 yaşında doğum sonrası ani gelişen sol kol ve bacakta felç şikayeti ile Nevşehir’de özel bir hastaneye başvuran Ebru T. isimli hastada yapılan MR incelemesinde damar tıkanıklığı tespit edildi. Nevşehir 112 aracılığıyla inme merkezi ile iletişime geçilmesi üzerine anjiyo ve pıhtı çıkarma işlemi için hastaneye kabul edilen Ebru T.’nin başarılı bir anjiyo sonrası tıkanan damarı açıldı.



İnme merkezine çevre illerden hasta sevk ediliyor


İnme Merkezimizle ilgili bilgi veren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Doğan; ‘’Hastanemiz bünyesinde yeni kurulan ve bakanlığımızca tescil edilen 6 yataklı tam donanımlı merkezimizde, Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akçay koordinesinde ilimizin yanı sıra çevre illerden de gelen vakalara müdahale ediliyor. Merkezde 7/24 esasına göre çalışan ekibimiz beyin damarlarındaki tıkanma nedeniyle felç geçirmesi sonucu ölüm riski bulunan hastaları zamanla yarışarak hayatta tutmaya çalışıyor. Merkezimizde büyük damar tıkanmalarında uygulanan endovasküler tedavi (anjiyografi yöntem) ve damardan pıhtı eritici yöntemlerle 7 ayda 40’ı ilimiz, 7’si il dışı olmak üzere toplam 47 hastamızı hayata bağlayıp, engelli kalmaktan kurtardık. Merkezimizde çalışan başta hekimimiz olmak üzere tüm sağlık personellerimize teşekkür ederim" diye konuştu.


İnme Merkezi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akçay ise; “İnme hastalığı acil müdahale edilmesi gereken bir durum. Gece ya da gündüz fark etmiyor, mesai saatleri dışında da tam ekip olarak inme merkezinde hizmetimizi sürdürüyoruz. Bunun haricinde akut dönemde başvuran inme hastalarımıza dünya standartlarında yapılabilecek bütün tedavileri uyguluyor, hayat kurtarmaya çalışıyoruz. Özelikle ilk 6 saatte başvuran ve beyinde damar tıkanıklığı olan hastalara ‘endovasküler tedavi’ dediğimiz anjiyografik yöntemlerle tedaviye alıyor, tıkalı damarlar açılıp sağlığına kavuşturuyoruz. Günümüzde artık inme tedavisi olan bir hastalıktır. Burada önemli olan inme semptomları bulunanlar kişilerin çok hızlı şekilde hastanemize başvurmaları gerekmektedir. Ne kadar erken müdahale, o kadar tedavi başarısı demektir" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!