İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İş Bankası, 100. Yıl Girişim Sermayesini tanıttı

İş Bankası, 100. Yıl Girişim Sermayesini tanıttı
İŞ BANKASI GRUBU, TEKNOLOJİYLE HIZLA BÜYÜYEN VE SIRADIŞI KURUCULARA SAHİP GİRİŞİMLERE DESTEK OLMAYI HEDEFLEYEN YENİ YATIRIM FONU 100. YIL GİRİŞİM SERMAYESİ’Nİ TANITTI.

İş Bankası Grubu, teknoloji odaklı ve sıra dışı girişimlere destek vermek amacıyla yeni bir yatırım fonu olan "100. Yıl Girişim Sermayesi"ni tanıttı. Bu fon, geniş bir sektör ve aşama odaklı olarak Türkiye'den çıkan küresel girişimlere yolculuklarında eşlik etmeyi hedefliyor.

İş Bankası Grubu, girişimcilik ekosistemine olan katkısını daha da genişletmek amacıyla bu kapsamlı desteği sunan yeni bir girişim sermayesi fonu başlatıyor. Bu fon, Cumhuriyet'in ve İş Bankası'nın 100. yılını kutlamak amacıyla hayata geçirildi ve Türk teknoloji girişimlerinin büyümesini desteklemeyi amaçlıyor. Fonun tanıtımı, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ve Türkiye İş Bankası Grubu Yeni Nesil Girişimcilik Kolu Başkanı ve 100. Yıl Girişim Sermayesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Karakullukçu tarafından gerçekleştirildi.

Etkinlikte yer alan "100. Yıl Girişim Sermayesi ve Yatırımlar" panelinin moderatörlüğünü üstlenen İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, fonun adının 100. Yıl olmasının Cumhuriyet ve İş Bankası için büyük bir öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, yapay zekanın insanlığın gelişiminde büyük bir rol oynayacağını belirtti.

Aran, yapay zekanın, sanayi devrimine benzer bir dönüşümü tetiklediğini vurgulayarak, yapay zekanın insan beyninin kapasitesini artırarak insanlığı daha yüksek bir olgunluk seviyesine taşıyacak bir teknoloji olduğunu ifade etti. Ayrıca, yapay zekanın gereksiz işlerle beyni doldurma ihtiyacını azaltacağını ve insan beyninin evrimini hızlandıracağını belirtti.

100. Yıl Girişim Sermayesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Karakullukçu ise İş Bankası'nın inovasyona verdiği destekleri vurgulayarak, girişimcilerin dünya genelinde büyük fırsatlar yaratabileceklerini söyledi. Karakullukçu, başarılı bir girişim için finansmanın yanı sıra rehberlik, teknik destek, ağ imkanları ve sektörel uzmanlık gibi faktörlerin de büyük önem taşıdığını belirtti.

Etkinlikte ayrıca, Yapay Zeka Fabrikası da tanıtıldı. Bu fabrika, yapay zeka alanında çalışan girişimcilere destek vermek ve ekonomik değer yaratmak amacıyla kuruldu. Girişimciler, bu fabrika sayesinde yapay zeka projelerini geliştirme fırsatına sahip oluyorlar.

Karakullukçu, şimdiye kadar 100. Yıl Girişim Sermayesi ve Yapay Zeka Fabrikası aracılığıyla birçok girişime destek verdiklerini ve bu desteği sürdürmeyi planladıklarını söyledi. Fonun birinci yıl sonunda toplam 15 girişime yatırım yapmayı hedeflediklerini belirtti ve İş Bankası'nın desteklediği girişim sermayesi fonları aracılığıyla toplam yatırım miktarını 50 milyon dolara çıkaracaklarını açıkladı.

Etkinlikte ayrıca, Yapay Zeka Fabrikası bünyesinde yer alan girişimlerin kurucularının katıldığı iki ayrı panel düzenlendi. Bu panellerde, desteklenen girişimler kendi çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!