İstanbul
23 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Isı yalıtımı ile ülkemizin enerji verimliliğine katkı sağlanabilir

Isı yalıtımı ile ülkemizin enerji verimliliğine katkı sağlanabilir
YAPILARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ DERNEĞİ (VERİMDER) İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KONULARINI ELE ALDIĞI ANADOLU BULUŞMALARI TOPLANTILARININ 32.’SİNİ DİYARBAKIR'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), iklim değişikliği, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularına odaklanan Anadolu Buluşmaları toplantılarının 32.'sini Diyarbakır'da düzenledi. Bu özel etkinlik, Dalmaçyalı sponsorluğu ve Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi iş birliğiyle gerçekleşti.

Toplantının merkezinde enerji verimliliği konusu vardı. VERİMDER, enerji verimliliği hakkında bilinç oluşturmak ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği Anadolu Buluşmaları toplantılarının 32.'sini Diyarbakır'da düzenledi. Bu etkinliğe kamu kurumları, bürokrasi, üniversiteler, medya, inşaat ve enerji sektörlerinden temsilciler ile kanaat önderleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar, enerji verimliliği ile ilgili bilinçlenmenin ve bu alandaki farkındalığın önemine vurgu yaptı. Isı yalıtımının, iklim değişikliği ile birlikte giderek artan sıcaklık değişikliklerine karşı koruma sağladığını belirtti. Munyar, konutlarda kullanılan enerjinin büyük bir kısmının ısıtma ve soğutmada harcandığını ve ısı yalıtımının bu alanda önemli tasarruflar sağlayabileceğini dile getirdi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ise enerji verimliliği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İthalattaki enerji payının yüzde 35'i aştığını belirten Kaya, herkesin enerji verimliliğini düşünerek yol haritası oluşturması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, son yaşanan depremlerin, enerji verimliliğinin yapılar kadar önemli olduğunu gösterdiğine dikkat çekti.

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz ise derneklerinin 5 yıldır enerji verimliliği konusunda bilinç artırma ve farkındalık oluşturma çalışmaları yaptığını ifade etti. Enerji verimliliği sayesinde hanelerde yüzde 60'a varan tasarrufların mümkün olduğunu belirtti. Korkmaz, özellikle depremden etkilenen binaların su ve ısı yalıtımının yönetmeliklere uygun yapılması gerektiğini vurguladı.

Toplantı, enerji verimliliği ve tasarrufuna katkı sağlama amacı doğrultusunda yapılmıştır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!