İstanbul
30 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İstanbul Photo Festivalinin ilk durağı tarihi Terra Santa Manastırı olacak

İstanbul Photo Festivalinin ilk durağı tarihi Terra Santa Manastırı olacak
İSTANBUL PHOTO FESTİVALİ'NİN İLK DURAĞI TARİHİ TERRA SANTA MANASTIRI OLACAK

Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde 1-20 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Photo Festivali, Beyoğlu’nun önemli kültür sanat mekanlarından birisi olan tarihi Terra Santa Manastırı’nda gerçekleştirilecek söyleşi ve sergilerle başlayacak.


FOTON Derneği tarafından her yıl ekim ayında düzenlenen İstanbul Photo Festivali’nin 3.’sü, Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde fotoğraf severlerle buluşacak. 1-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, Terra Santa Manastırı, Bilim Beyoğlu, Galata Kulesi, Ara Cafe, Atlas Sineması gibi mekanlarda düzenlenecek. Bu yıl, festival programında yer alan etkinlikler arasında uluslararası ünlü fotoğrafçıların katılımıyla gerçekleşecek portfolyo değerlendirmeleri, fotoğraf incelemeleri ve interaktif atölyeler ön plana çıkacak. Ayrıca, sokak fotoğrafçılığından belgesel fotoğrafçılığına kadar geniş bir yelpazede farklı temalara odaklanan sergiler, izleyicilere fotoğraf dünyasının en orijinal yönlerini keşfetme imkanı sunacak. Sergilerin yanı sıra düzenlenecek söyleşilerle de katılımcılar festival boyunca ilham verici konuşmacılarla bir araya getirilecek.



Tarihi Terra Santa dört sergiye aynı anda ev sahipliği yapacak


Festivalin açılışı 1 Ekim Salı günü Beyoğlu’nun yeni kültür sanat mekanlarından birisi olan tarihi Terra Santa Manastırı’nda gerçekleştirilecek söyleşi ve sergilerle yapılacak. “Ustaların Gözünden Siyah-Beyaz İstanbul” sergisinde Türk fotoğrafının önde gelen isimlerinden 23 fotoğraf sanatçısının birer fotoğrafı yer alacak. Küratörlüğünü Murat Gür’ün yaptığı sergi, 1953-2014 yılları arasında üretilmiş farklı dönemlere ait çalışmalarla dünün İstanbul’una siyah-beyaz bir bakış sunacak. Küratörlüğünü Sami Uçan’ın yaptığı “Türk Sokak Fotoğrafçıları” sergisi de İstanbul’un tarihi dokusunu ve sokak kültürünü görsel bir şölenle sanatseverlerle buluşturacak. Ayrıca, Street Photo Festival finalistlerinin eserlerinden oluşan” İstanbul Street Photo Festival 2024 Finalistleri” ve sokak fotoğrafçılığının en büyük isimlerinden Vineet Vohra‘ya ait “Here, There, Everywhere” sergileri de açılacak. Dört serginin açılışı aynı anda saat 19.00’da gerçekleştirilecek. Tarihi Terra Santa Manastırı fotoğraf sergilerinin açılışının ardından saat 20.00’da başlayacak “Sokağa Açılan Sohbet" söyleşisine ev sahipliği yapacak. Söyleşide fotoğraf sanatının ustalarından Harun Gültürk, Kağan Baştimar, Kerem Nasipoğlu, Murat Gür ve Sami Uçan fotoğraf üzerine hoş bir söyleşi gerçekleştirecekler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!