İstanbul
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İstanbulda LEtape Türkiye by Tour de France heyecanı

İstanbulda LEtape Türkiye by Tour de France heyecanı
DÜNYANIN EN PRESTİJLİ BİSİKLET YARIŞLARINDAN BİRİ OLAN FRANSA BİSİKLET TURU'NUN RESMİ AMATÖR SERİSİ L'ETAPE BY TOUR DE FRANCE, TOUR DE FRANCE'IN İKONİK YARIŞ ATMOSFERİNİ İSTANBUL'DA YAŞATIYOR.

78 Event Genel Müdürü Ömer Kafkas, Türkiye’de ilk kez düzenlenen L’Etape Türkiye by Tour de France hakkında yaptığı açıklamada, "Tour de France 120 yıllık büyük bir kültür ve bu kararları almak kolay süreçler değil. Ciddi bir ön hazırlık süreci geçirdik. Bütün ekimiz sabırsızla bekliyoruz" dedi.


Dünyanın en prestijli bisiklet yarışlarından biri olan Fransa Bisiklet Turu’nun resmi amatör serisi L’Etape by Tour de France, Tour de France’ın ikonik yarış atmosferini İstanbul’da yaşatıyor. L’Etape Türkiye by Tour de France’ın start, finish ve EXPO alanı Anadolu Hisarı’nda Küçüksu Kasrı önünde konumlandı. Organizasyonun ilk gününde Expo alanı etkinlikleri, sporcu çip dağıtımı, sahne ve marka etkinlikleri düzenlendi. Organizasyonun ikinci gününde ise yarış yapılacak.



Ömer Kafkas: "Tour de France 120 yıllık büyük bir kültür"


78 Event Genel Müdürü Ömer Kafkas, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, zorlu bir süreç sonunda organizasyonu düzenleyeceklerini belirterek, "L’Etape Türkiye by Tour de France, yarın ülkemizde ilk kez gerçekleşecek. 1,5 yıl süren ön hazırlık sürecini tamamladık ve yarın büyük gün. 50 ülkeden 3 bin sporcu İstanbul’dan start alacak. İstanbul’un tüm doğal ve tarihi güzelliklerini geçerek 109 kilometre uzunluğundaki parkuru tamamlayıp, tekrar başladığı yerde bitecek. Aynı zamanda organizasyon 70 ülkede 170 televizyon kanalında yayınlanacağından dolayı hepimiz için heyecan unsuru. Sabah 08.00’de gerçekleşecek startı, biz ve bütün ekimiz sabırsızla bekliyoruz. Heyecan verici ve zorlu bir süreç. Çünkü Tour de France 120 yıllık büyük bir kültür ve bu kararları almak kolay süreçler değil. Bu talep öncelikli olarak kendilerinden geldi. Biz 1,5 yıldır her gün bu ana hazırlanıyoruz. Ciddi bir ön hazırlık süreci geçirdik. Çok ciddi bir parkur belirleme süreci geçirdik. Biz bu organizasyonda 42 kurum ve 27 marka ile birlikte çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve onlarca kurumla hazırlık süreci sonunda bugüne geldik" ifadelerini kullandı.



"Amacımız bunu on yıllarca sürdürüyor olmak"


Markaları Türkiye’ye çekebilmenin ana faktörüyle ilgili soruya ise Kafkas, "Tour de France, büyük bir marka. 3,5-4 milyar insanın takip ettiği bir marka. Zaten kendi ışıltısı çok yüksek bir marka. Dolayısıyla Türkiye’de gerçekleşiyor olması tüm kamuoyunda çok yer etti. Herkes tarafından beğeni ile karşılandı. Bununla birlikte paralel olarak markaların bir araya gelmesi çok zor olmadı. L’Etape Türkiye kurumlarıyla, markalarıyla çok güçlü bir organizasyon haline geldi. Amacımız bunu on yıllarca sürdürüyor olmak" diye cevap verdi.



"Herkes tarafından heyecan oluşturdu"


Kafkas, insanların ve şehrin çok heyecanlı olduğunu vurgulayarak, "Organizasyon herkes tarafından heyecan oluşturdu. Bu kültürü bilen, yaşayan, her yıl Fransa’da gerçekleşen organizasyonu herkes ekran başında izliyor. Bu organizasyonu Türkiye’de birebir yaşıyor olmak, heyecan uyandırdı. Sosyal medyadan sürekli bizi tetikliyorlar. Sporcularımız, İstanbul, Türkiye çok heyecanlı" dedi.



Mathieu Clanchin: "İki kıtayı aşan ilk organizasyon olduğu için çok mutluyuz"


L’Etape by Tour de France Series Proje Yöneticisi Mathieu Clanchin de duygularını şu sözlerle paylaştı:


"İstanbul gibi Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birinde bu organizasyonu ilk defa yaptığımız için çok gururluyuz. Bugün halkın günü ve bu organizasyon iki kıtayı aşan ilk organizasyon olduğu için çok mutluyuz. Bu projede yer aldığım için çok gururluyum ve bir parçası olmak benim için büyük bir mutluluk."


Yarış için kayıt yaptıran sporcular, organizasyonun ilk gününde keyifli vakit geçirdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!