İstanbul
04 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İstanbulda silah atölyelerine operasyon: Çok sayıda silah ve 2 bini aşkın silah üretecek parça ele geçirildi

İstanbulda silah atölyelerine operasyon: Çok sayıda silah ve 2 bini aşkın silah üretecek parça ele geçirildi
İSTANBUL’DA YASADIŞI SİLAH ATÖLYELERİNE YAPILAN OPERASYONLARDA UZUN NAMLULU TÜFEK, ÇOK SAYIDA TABANCANIN YANI SIRA 2 BİN TABANCA İMAL EDECEK SİLAH GÖVDESİ VE SÜRGÜSÜ İLE ÇOK SAYIDA NAMLU VE TETİK TERTİBATLARI ELE GEÇİRİLDİ. DÜZENLENEN OPERASYONDA OLAYLA BAĞLANTILI 10 ŞÜPHELİ YAKALANDI.

İstanbul'da yasadışı silah atölyelerine düzenlenen operasyonlarda uzun namlulu tüfekler, bir dizi tabanca ve 2 bin tabanca imal edecek parçalar, namlular ve tetik tertibatları dahil olmak üzere çeşitli silah malzemeleri ele geçirildi. Bu operasyonlar sırasında olayla bağlantılı olduğu düşünülen 10 şüpheli de yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kentte faaliyet gösteren silah imalatı, ticareti ve kaçakçılığı yapan kişilere yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Eylül ayı boyunca yürütülen bir soruşturma, bazı adreslerde yasa dışı silah üretimi yapıldığına dair istihbaratı ortaya koydu. Bu bilgilerin üzerine, suç örgütlerine silah temin eden şüphelilere ve faaliyet alanlarına odaklanmak amacıyla Kağıthane, Ümraniye, Eyüpsultan ve Zeytinburnu ilçelerinde belirlenen adreslere aynı anda operasyonlar düzenlendi. Yapılan baskınlarda, toplamda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonlar sırasında şüphelilerin işyerleri, evleri ve araçları detaylı bir şekilde arandı. Bu aramalarda, bir yasadışı silah atölyesi de dahil olmak üzere, 2 uzun namlulu tüfek, seri atış yapabilen 4 otomatik tüfek, 51 normal tabanca olmak üzere toplam 55 silah ve bu silahlara ait şarjörler, yaklaşık olarak 2 bin tabanca üretiminde kullanılabilecek silah gövdesi ve sürgüsü, yivli ve seti açılmış namlular, tetik tertibatları, pimler, icra yayları, mil çıkarıcılar ve diğer çok sayıda silah parçası ele geçirildi. Ayrıca, aynı operasyonlarda dönüştürülmüş 3 kurusıkı tabanca, 25 silah şarjörü, 227 mermi, 30 kurusıkı tabanca, bu silahlara ait 29 şarjör ve bu suçlardan elde edildiği düşünülen 2 bin dolar nakit para da bulundu.

Operasyon sonucunda yakalanan şüphelilerden N.K. ve A.Ç., adli kontrol tedbirlerine tabi tutuldu. A.K., N.T. ve G.Ö. adlı şüpheliler ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 5 şüpheli, V.S., E.C., M.A., S.Y. ve T.D., işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!