İstanbul
01 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İşte 4 Haziranda gerçekleştirilecek LGSye ilişkin detaylar

İşte 4 Haziranda gerçekleştirilecek LGSye ilişkin detaylar

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı, 4 Haziran'da gerçekleşecek ve iki oturumdan oluşacak. Sınav süresi 90 dakika olarak planlanırken, sınav sonuçları ise 26 Haziran'da açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlanan merkezi sınav kılavuzuna göre, öğrencilerin sınav giriş yerleri, salon bilgileri, sıra numaraları ve alacakları sınav tedbir hizmetleri gibi detaylar, 26 Mayıs'ta e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden duyuruldu. Bu yılki LGS merkezi sınavı, deprem bölgelerini de içerecek şekilde Türkiye genelinde 4 Haziran tarihinde yapılacak.

LGS merkezi sınavı, oturum sayısı, sınav süresi, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik içermeyecek. Sınav iki oturumda gerçekleştirilecek ve öğrencilere toplam 90 çoktan seçmeli soru sorulacak. Bu yıl öğrencilerin ikinci dönem konularından sorumlu olmayacaklarına dikkat çekildi.

Sınavın birinci oturumu 09.30'da, ikinci oturumu ise 11.30'da başlayacak. İlk oturumda öğrencilere Türkçe (20 soru), T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (10 soru), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (10 soru) ve Yabancı Dil (10 soru) derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve bu oturum için 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilere 80 dakika süre verilecek. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olan öğrencilerin birinci oturumdaki süresi 60 dakika olarak uygulanacak.

Sınavla ilgili işlemler elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden, öğrencilerin bilgilerinin güncel ve kayıtlı olması gerekecek. Sınav sonuç belgesi, posta yoluyla gönderilmeyecek ve sonuçlar 26 Haziran tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayımlanacak.

Özel öğrenciler ve uzuv yetersizliği olan öğrenciler için LGS özel düzenlemeler içeriyor. Bu öğrenciler, sürekli olarak kullandıkları araç-gereç ve cihazları getirerek sınavda kullanabilecekler. Ek süre, her oturum için ayrı ayrı uygulanacak ve bazı özel ihtiyaçları olan öğrencilere tedbir hizmetleri sunulabilecek. Görme ve işitme yetersizliği, ruhsal ve duygusal bozukluklar, otizm spektrum bozuklukları, bedensel ve zihinsel yetersizlikleri veya sürekli hastalıkları olan öğrenciler tek kişilik salonlarda sınava alınacaklar. Evde veya hastanede eğitim alan öğrencilere de yetersizliklerine uygun sınav tedbirleri sağlanacak.

Bu önemli sınavla ilgili daha fazla detay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan merkezi sınav kılavuzunda bulunabilir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!