İstanbul
27 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İşte Avrupanın gol kralları!

İşte Avrupanın gol kralları!
HAALAND

Avrupa'nın en büyük 10 futbol liginden 5'inde gol krallığı yaşayan futbolcular, kendi liglerindeki zaferlerinin yanı sıra farklı kupalarda da başarılar elde ettiler. Genç yetenek Erling Haaland, rekorları alt üst ederek ilk sezonunda 3 farklı kupa kazandı. Fransız Kylian Mbappe ise Paris Saint-Germain (PSG) formasıyla Fransa'da şampiyonluk serisine devam ederek üst üste 4. kez gol kralı oldu.

İşte Avrupa'nın 10 büyük ligindeki gol kraları ve kazandıkları kupalara dair detaylar:

**İngiltere Premier Lig:** Son dönemlerin yıldızı Erling Haaland, Manchester City'e transfer olduktan sonra Premier Lig'de 35 maçta 36 gol atarak gol kralı oldu. Haaland, aynı sezon içinde Premier Lig, FA Cup ve UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayarak üç kupa kazandı.

**İspanya LaLiga:** Bayern Münih'ten transfer edilen Polonyalı golcü Robert Lewandowski, Barcelona formasıyla LaLiga'da ilk sezonunda 34 maçta 23 gol atarak gol kralı oldu ve lig şampiyonluğunu kazandı.

**İtalya Serie A:** Napoli'nin Nijeryalı forveti Victor Osimhen, 26 golle Serie A gol kralı olurken, Napoli'nin 33 yıl sonra kazandığı şampiyonluğun önemli bir parçası oldu.

**Almanya Bundesliga:** Almanya Bundesliga'da gol krallığı iki oyuncu arasında paylaşıldı. RB Leipzig'den Christopher Nkunku ve Werder Bremen'den Niclas Füllkrug, sezonu 16 golle tamamlayarak gol kralı oldular. Nkunku, Leipzig ile Almanya Kupası'nı kazandı.

**Fransa Ligue 1:** PSG'nin yıldızı Kylian Mbappe, Fransa Ligue 1'de 34 maçta 29 gol atarak üst üste 4. kez gol kralı oldu. Mbappe, PSG ile lig şampiyonluğunun yanı sıra toplamda 43 maçta 41 gol kaydetti.

**Portekiz Primeira Liga:** Porto'nun İranlı golcüsü Mehdi Taremi, 22 golle Portekiz Primeira Liga'da gol kralı oldu. Taremi, Portekiz Kupası'nı kazanarak başarılarına bir yenisini ekledi.

**Hollanda Eredivisie:** Hollanda Eredivisie'de gol krallığını PSV Eindhoven'den Xavi Simons ve Utrecht'ten Tasos Douvikas paylaştılar. Her iki oyuncu da 19 gol kaydetti, ve Simons, ilk sezonunda Hollanda Kupası şampiyonluğunu yaşadı.

**Spor Toto Süper Lig:** Fenerbahçe'nin Ekvadorlu forveti Enner Valencia, 31 maçta 29 gol atarak Süper Lig gol kralı oldu ve Türkiye Kupası şampiyonluğunu yaşadı.

**Belçika Jupiler Pro League:** Belçika'da şampiyonluk play-off maçları sonucu Royal Antwerp'in oldu ve gol kralı, 20 golle KAA Gent'ten Hugo Cuypers oldu.

**Rusya Premier Liga:** Zenit, Rusya Premier Liga'da şampiyon olurken, Malcom 23 golle gol krallığını kazandı ve takımıyla sezonu iki kupa ile tamamladı.

Avrupa kupalarındaki gol kralları ve attıkları gol sayıları ise şöyle:

**UEFA Şampiyonlar Ligi:** Erling Haaland - 12 gol

**UEFA Avrupa Ligi:** Marcus Rashford ve Victor Boniface - 6 gol

**UEFA Avrupa Konferans Ligi:** Arthur Cabral ve Zeki Amdouni - 7 gol

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!