İstanbul
06 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İşte Fenerbahçenin sezon istatistikleri!

İşte Fenerbahçenin sezon istatistikleri!
FENERBAHÇE, 2022-2023 SEZONUNU 80 PUANLA TAMAMLARKEN, RAKİP FİLELERE 87 GOL ATTI. SEZON İÇERİSİNDE 11 MAÇLIK DEPLASMANDA YENİLMEZLİK SERİSİ DE YAKALAYAN SARI-LACİVERTLİLER, DERBİLERDE KÖTÜ PERFORMANS ORTAYA KOYDU.

Spor Toto Süper Lig 2022-2023 sezonunu 80 puanla ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, bu sezon 87 gol atarak büyük bir performans sergiledi. Ayrıca, 11 maçlık deplasmanda yenilmezlik serisi elde eden sarı-lacivertliler, Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı derbi maçlarda galibiyet elde edemedi.

Fenerbahçe, Süper Lig'de bu sezon golcü bir kimlik sergileyerek dikkat çekti. Ancak derbi maçlarda yaşadığı yenilgiler nedeniyle şampiyonluğu kaybetti. Hatayspor ve Gaziantep FK takımlarının deprem felaketi nedeniyle ligden çekilmesi sonucunda hükmen galip sayılan Fenerbahçe, 36 maçta 25 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde ederek sezonu 80 puanla ikinci sırada tamamladı. 87 gol atan Fenerbahçe, kalesinde ise 42 gol gördü. İç sahada 41 puan toplayan ekip, deplasmanda ise 39 puan elde etti. Özellikle dış sahada 11 maçlık yenilmezlik serisi yaşandı.

Gol kralı unvanını Enner Valencia kazandı. Ekvadorlu forvet Enner Valencia, 31 Süper Lig maçında 29 gol atarak gol kralı oldu. Bu başarıyla birlikte 12 yıl aradan sonra Fenerbahçe formasıyla bir oyuncu gol kralı oldu. Takımın bir diğer önemli forveti Michy Batshuayi ise 12 golle takımın en skorer ikinci ismi oldu. Joshua King, İrfan Can Kahveci, Arda Güler, Joao Pedro ve Diego Rossi ise 4'er golle takıma katkı sağladı. Miguel Crespo, Ferdi Kadıoğlu ve Miha Zajc da 3'er gol kaydetti.

En çok forma giyen oyuncu Diego Rossi oldu. Rossi, 33 lig maçında görev yaparak en fazla sahada kalan oyuncu oldu. Attila Szalai ve Ferdi Kadıoğlu ise 32 lig maçında forma giydi. Enner Valencia ve Willian Arao ise 31 maçta sahada yer aldı.

Fenerbahçe bu sezon toplamda 29 farklı oyuncuya forma şansı verdi. En yaşlı oyuncu 33 yaşındaki Enner Valencia iken, 18 yaşındaki Arda Güler ise en genç futbolcu olarak dikkat çekti. Arda, 20 maçta 4 gol ve 4 asistle önemli bir performans sergiledi.

Sarı-lacivertli futbolcular bu sezon toplamda 6 kırmızı kart gördü. İrfan Can Kahveci 2 kırmızı kartla öne çıkarken, Enner Valencia, Michy Batshuayi, Joao Pedro, Miguel Crespo ve Luan Peres de birer kırmızı kart gören oyuncular arasında yer aldılar.

Derbi maçlarda ise Fenerbahçe, ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı istediği sonuçları alamadı. Galatasaray'a 2 maçta da 3-0'lık skorlarla mağlup olan Fenerbahçe, Beşiktaş ile deplasmanda golsüz berabere kaldı ve sahasında 4-2 mağlup oldu. Bu sonuçlarla Fenerbahçe, tarihinin en kötü derbi performanslarına imza atmış oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!