İstanbul
26 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İzmir’de 6 kişinin öldüğü vinç kazasının ilk duruşmasında 1 tutuklama, 1 tahliye

İzmir’de 6 kişinin öldüğü vinç kazasının ilk duruşmasında 1 tutuklama, 1 tahliye
Tolga TAHÇI/ İZMİR, (DHA)- İZMİR’in Bornova ilçesinde, otel inşaatı sırasında kule vincin devrilmesiyle 6 işçinin hayatını kaybettiği, 3 işçinin ise yaralandığı olayda 3’ü tutuklu 7 sanığın yargılanmalarına başlandı. Mahkeme heyeti, 1 sanığın tahliyesine karar verirken; 1 sanığın ise tutuklanmasına hükmetti.

Bornova'da Kamil Tunca Caddesi'nde bulunan bir otel inşaatında geçtiğimiz yıl 30 Aralık'ta meydana gelen ve 6 işçinin hayatını kaybettiği üzücü kaza ile ilgili yargılama süreci başladı. İşte bu duruşmanın özgünleştirilmiş hali:

Bornova'da Kamil Tunca Caddesi'nde yer alan bir otel inşaatındaki kule vinç kazasının yargılaması bugün İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Kazada hayatını kaybeden işçilerin aileleri, müştekilerin avukatları, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile tanıkların katılımıyla gerçekleşen duruşma, şüphelilerin savunmalarıyla devam etti.

Tutuklu sanıklardan biri olan taşeron firma sahibi Naci Özel, suçlamaları reddederek, vinç kurulumunun iş güvenliği uzmanı tarafından denetlendiğini ve kendisinin bu süreçte herhangi bir kusuru olmadığını savundu.

İnşaat firması sahibi Emrullah Yolçi ise profesyonellere iş yaptırdıklarını, işin uzmanlarca yapıldığını belirterek, olayın ardından hemen şantiyeye gidip kurtarma çalışmalarına katıldığını söyledi ve pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Kule vinç sahibi İrfan Kasırga ise olayın ayrıntılarını savunmasında paylaşarak suçlamaları reddetti. Kasırga, kendisinin vinçle ilgili herhangi bir müdahalesi olmadığını ve olayın nedenlerini açıklayarak savunmasını sürdürdü.

Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek, iş güvenliği uzmanının kontrolleri yaptığını ve kendilerinin işi uzmanlara bıraktıklarını vurguladılar.

Müştekiler, şikayetçi olduklarını belirtirken, ölen işçilerin aileleri, şirket tarafından kendilerine gönderilen ihtarname nedeniyle maddi zarar yaşadıklarını ifade etti.

İnşaat teknikeri tanık U.A., daha önce vinç yükseltme işleminin üç kez yapıldığını ve dördüncü kez yapılması gerektiğini belirtirken, iş güvenliği uzmanının süreci denetlediğini paylaştı.

Şantiye şeflerinden H.B. ise olay günü işçilerin saat 17.00'ye kadar çalışabileceğini söylediklerini, ancak konteynere girişin engellenmediğini ifade etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Emrullah Yolçi ve Muhammet Yolçi'nin tutukluluk hallerinin devamına, İrfan Kasırga'nın ise tutuklanmasına karar verdi. Naci Özel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Heyet, duruşmadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!