İstanbul
29 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İzmirin “dijital” haritası ortaya çıkacak

İzmirin “dijital” haritası ortaya çıkacak
İZMİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHMUT ÖZGENER, “YENİ DİJİTAL TEKNOLOJİLER İLE HIZLA İLERLEYEN DİJİTAL DÖNÜŞÜM, EKONOMİK ŞARTLARI VE BEKLENTİLERİ DE DEĞİŞTİRİYOR" DEDİ.

İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) İzmir'i girişimcilik ve inovasyonun merkezi yapma hedefi doğrultusunda oluşturduğu Dijital Dönüşüm Ofisi, kentin dijitalleşme durumunu incelemek ve yol haritasını belirlemek amacıyla önemli bir adım atmış durumda. İlk adım olarak, "Firmalarda Dijital Dönüşüm Olgunluk Seviyesi Anketi" adlı 33 sorudan oluşan bir inceleme başlatıldı. Bu anketle İzmir'deki firmaların dijital dönüşüme yaklaşımları belirlenerek kentin dijital dönüşüm yol haritası çıkarılacak ve eksiklikler tespit edilecektir.

Türkiye'de bir odanın veya borsanın bünyesinde kurulan ilk Dijital Dönüşüm Ofisi olarak faaliyet gösteren İZTO'nun amacı, firmalara dijital teknolojiler konusunda destek sağlamak ve İzmir'in dijital dönüşüm profilini anlamak. Bu proje sayesinde İzmir'in dijital dönüşümünün mevcut durumu, fırsatları, tehditleri, güçlü ve zayıf yönleri tespit edilecek ve İzmir'in ticaret hayatının dijital dönüşümünü hızlandırmak için uygun içerik ve programlar geliştirilecektir.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, dijital dönüşümün son 10 yıl içinde büyük bir evrim geçirdiğine dikkat çekerek, mevcut iş modellerinin dijitalleştiğini ve yeni iş modellerinin ortaya çıktığını belirtti. Bu süreçte işletmelerin adaptasyonlarını önemsediklerini ve İzmir'in girişimcilik, inovasyon ve dijitalleşme odaklı dönüşümüne katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler ise Dijital Dönüşüm Ofisi'nin İzmirli firmalar için "dijital olgunluk seviyesi" anketi uygulayarak çalışmalara başladığını açıkladı. Bu anketle mevcut durumu tespit ettikten sonra, firmaları metaverse, blok zinciri, yapay zeka, büyük veri, nesnelerin interneti, bulut bilişim, dijital platformlar, robotik, mobilite, sanal ve artırılmış gerçeklik, akıllı şehir gibi dijital teknolojilerle geliştirmeyi planladıklarını belirtti. Ayrıca, yeni nesil ticari kanallar, teşvik ve destekler konularında eğitim ve etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını da ekledi.

İzmir'deki firmalar, "Firmalarda Dijital Dönüşüm Olgunluk Seviyesi Anketi"ne katılmak istiyorlarsa, İZTO'nun resmi web sitesi üzerinden başvuru yapabilirler. Başvurunun ardından, firma ziyaretleri ve saha araştırmaları için randevular oluşturulacak ve her firma için yaklaşık 2 iş günü ayrılacak. Soru setlerine verilen cevaplar ve firma ziyaretleri sırasında elde edilen gözlemler kullanılarak firma raporları hazırlanacak ve seviyelendirme yapılacaktır. Değerlendirme süreci için ise 7 iş günü ayrılacaktır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!