İstanbul
02 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İzmirliler afet durumlarında mesajla bilgilendirilecek

İzmirliler afet durumlarında mesajla bilgilendirilecek
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DEVREYE ALDIĞI ACİL DURUM BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İLE ARTIK YAĞIŞ, SEL RİSKİ GİBİ KRİTİK OLAYLARI VATANDAŞLARA ÖNCEDEN BİLDİRECEK, YANGIN, HEYELAN GİBİ AFET DURUMLARINDA UYARI MESAJLARI GÖNDERİLECEK. SİSTEM SAYESİNDE BÖLGESEL HAVA TAHMİNLERİ SAAT ARALIKLARI DA BELİRTİLEREK, TELEFONLARA MESAJ YOLU İLE İLETİLECEK.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Acil Durum Bilgilendirme Sistemi (ADBİS) adlı yeni bir uygulama ile kritik hava olaylarını ve afet durumlarını vatandaşlara önceden bildirecek. Bu sistem, yağış, sel, su baskınları gibi olumsuz hava koşullarını izleyerek, uyarı mesajları göndererek, yangın, heyelan gibi acil durumlarda bilgilendirme yapacak.

Sistem, bölgesel hava tahminlerini saat aralıklarıyla belirleyip bu bilgileri telefonlara mesajla iletecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın ortak çalışması olan ADBİS, İzmirlilere ani hava olaylarıyla başa çıkma konusunda yardımcı olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Ata Temiz, sistemin amacını şöyle açıklıyor: "Bu çalışmanın mantığı bölgesel bazlı yağmur, sel, dolu gibi her türlü afeti, sistem üzerinden yurttaşlara ulaştırmak ve bilgilendirmelerini sağlamak. Örneğin Beydağ’da şiddetli yağış var. Bunun bildirimi Beydağlı yurttaşlara birkaç gün önceden SMS ile gidecek. Bir orman yangını var ve bir köye yaklaşıyor, o köydekilerin tamamına uyarı mesajı göndereceğiz. Heyelan, sel, yangın gibi afet durumlarında, olayın tüm detayları sistem sayesinde kişilere ulaşmış olacak."

Sistem aynı zamanda muhtarlar ve belediye yetkililerine de bilgi sağlayarak önlem almalarına yardımcı olacak. Bu sayede erken müdahale şansı elde edilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, bu sistemin yangın gibi afet durumlarında hızlı müdahale ve vatandaşların bireysel olarak önlem almasını sağlayacağını vurguluyor. Derse, ayrıca trafik kazaları, yol sıkışıklığı, sel ve su baskınları gibi durumlarda da sistemin aktif olarak kullanılacağını ifade ediyor.

Sistem, olası sel baskınlarında yol kapanan noktaları işaret ederek alternatif yol önerileri sunacak. Bu sayede sıkıntılı adreslere hızlı yönlendirme yapılacak ve olumsuzluklar daha etkili bir şekilde giderilebilecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!