İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kaçağa karşı ‘Yasa Dışı Kapı Dışı kampanyası

Kaçağa karşı ‘Yasa Dışı Kapı Dışı kampanyası
TÜTÜN SANAYİCİLERİ DERNEĞİ, TÜTÜN MAMULLERİNİN YASA DIŞI TİCARETİNİN VERDİĞİ EKONOMİK VE TOPLUMSAL ZARARA DİKKAT ÇEKMEK AMACIYLA ‘YASA DIŞI KAPI DIŞI’ KAMPANYASINI BAŞLATTI. KAMPANYA KAPSAMINDA, YASA DIŞI TÜTÜN TİCARETİ KONUSUNDA TOPLUMSAL FARKINDALIĞIN ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR.

Tütün Sanayicileri Derneği, yasa dışı tütün mamullerinin ekonomik ve toplumsal zararlarına vurgu yapmak amacıyla "Yasa Dışı Kapı Dışı" kampanyasını başlattı. Kampanya, toplumsal farkındalığın artırılmasını amaçlıyor.

Kampanya, Türkiye'deki yasal tütün mamulleri piyasasını temsil eden Tütün Sanayicileri Derneği ile üyeleri PM, BAT, JTI ve I T tarafından başlatıldı. Bu kampanya, tütün mamullerinin satış lisansına sahip olan 150 bin bakkalın desteğiyle yasa dışı tütün mamulleri ticaretinin neden olduğu olumsuz etkilere dikkat çekmeyi ve toplumsal farkındalığı artırmayı hedefliyor.

Kampanyanın açılış konuşmasını yapan JTI Türkiye Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü Zeynep Öztürk, "Yasa Dışı Kapı Dışı" kampanyasının önemine vurgu yaparak, kampanyanın toplumsal farkındalığı artırmayı ve tütün mamulleri satış lisansına sahip 150 bin bakkalın bilinçlenmesini amaçladığını belirtti.

Tütün mamullerinin yasa dışı ticaretinin devlete büyük vergi kaybına yol açtığını belirten PM Türkiye Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren, aynı zamanda bu ticaretin toplumsal etkilere de dikkat çektiğini ve terörizmin finans kaynaklarından birini oluşturduğunu ifade etti.

BAT Türkiye, Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs Genel Müdürü Alper Yüce, kaçak sigara ticaretinin geçmiş yıllarda düşüş gösterdiğini ancak son dönemde tekrar arttığını açıkladı. Özellikle yasa dışı açık tütün, doldurulmuş makaron ve bandrollü tütünden hazırlanan makaronların yasa dışı tütün ticaretinin büyük bir bölümünü oluşturduğuna dikkat çekti.

I T Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Vekili/Ülke Müdürü Can Menteş, devletin mevcut operasyonlarını genişletmesi ve bazı mevzuat düzenlemeleri yapması gerektiğini vurgulayarak, bu düzenlemelerin yasa dışı tütün mamulleri ticaretini engellemede önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

"Yasa Dışı Kapı Dışı" kampanyası ile yasa dışı tütün mamulleri ticareti konusunda toplumsal farkındalığı artırmayı hedefleyen Tütün Sanayicileri Derneği ve üye firmalar, bu konuda çalışmalarını sürdürerek toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!