İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kadim şehir Harput, yepyeni yüzüyle konuklarını bekliyor

Kadim şehir Harput, yepyeni yüzüyle konuklarını bekliyor
ELAZIĞ BELEDİYESİNİN TARİHİ DOKUYU KORUMA, YAŞATMA VE ZENGİNLEŞTİRMEYE YÖNELİK YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALARLA KADİM MEDENİYETLER MERKEZİ HARPUT’TA ZAMAN YENİDEN AKMAYA BAŞLADI.

Elazığ Belediyesi, Harput'ta tarihi dokunun korunması, canlandırılması ve zenginleştirilmesine yönelik çalışmalarla kadim medeniyetler merkezi Harput'u yeniden canlandırıyor. Son dört yılda Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın liderliğinde gerçekleştirilen çalışmalar, Harput'u büyük bir değişime uğrattı. Tarihi dokusuna uygun şekilde Harput'ta zamanın ve mekanın ruhunun yeniden canlandığı bu alan, hem yerel halktan hem de şehir dışından gelen ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Başkan Şahin Şerifoğulları'nın öncülüğünde hayata geçirilen "Müzeler Şehri Elazığ Projesi" çerçevesinde kurulan Elazığ Basın Müzesi, tarihsel süreçte basın tarihini aydınlatıyor. Müzede, basın yayın materyalleri, matbaa ekipmanları ve daha fazlası sergilenerek basın tarihinin hafızası canlandırılıyor.

Harput'un sivil mimarisini yansıtan önemli bir yapı olan Sunguroğlu Konağı, Elazığ Belediye Başkanlık Makamı ve Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu olarak kullanılmak üzere yeniden düzenlendi. Aynı zamanda Harput'ta tarihi atmosferde konaklamak isteyen konuklara hizmet veren beş adet tescilli konak da bu bölgede yer alıyor.

Tarihi ve turistik değerlere yönelik danışmanlık hizmeti sunan Turizm Danışma Ofisi, Harput'u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere rehberlik ediyor.

Harput-Hüseynik Yolu, tarihi kervanların kullandığı ve türkülerde adı geçen bir yol olarak yeniden hayata dönüştürülüyor. Bu yol, binlerce yılın medeniyetler merkezi Harput'u zengin tarihi mirasıyla Hüseynik (Ulukent) Mahallesi'ne bağlayacak.

Elazığ Belediyesi ayrıca Hoca Hasan Hamamı'nın restorasyonunu tamamlayarak bu tarihi yapının Hamam Müzesi olarak düzenlenmesine ilişkin çalışmaları sürdürüyor.

Harput Konağı, müzikseverleri Harput'un nağmeleriyle ağırlıyor. Musiki Müzesi'nde konuklar, Kürsübaşı, Çaydaçıra ve folklor ekiplerinden oluşan silikon heykellerle karşılaşıyor ve tarihi havayı soluyor.

Harput'un tarihi dokusu ve geleneksel mimari dokusu, restorasyon çalışmalarıyla canlandırılıyor ve tarihi kent girişinden itibaren tarihseverlere tarihi bir atmosfer sunuyor.

Başkan Şahin Şerifoğulları, Harput'un tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımı ve yaşatılması için çalışmaların sürdüğünü ve Harput'un turizmde hak ettiği yere gelmesi için çaba harcandığını belirtti. Ayrıca, hemşehrilerini ve ziyaretçileri Harput'u ziyaret etmeye davet etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!