İstanbul
30 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kadın voleybolcular rakip bulamıyor

Kadın voleybolcular rakip bulamıyor
DENİZLİ’NİN ÇAL İLÇESİNİN YUKARISEYİT MAHALLESİ’NDE KADINLAR GÜNDÜZLERİ TARLADA ÇAPA YAPIP KOYUN GÜDERKEN, AKŞAMLARI İSE BİR ARAYA GELİP VOLEYBOL OYNUYORLAR. KADIN VOLEYBOL TAKIMI RESMİ MAÇ YAPMAK İSTİYOR ANCAK KENDİSİNE RAKİP BULAMIYOR.

Denizli'nin Çal ilçesine bağlı Yukarıseyit Mahallesi'nde, kadınlar gündüzleri tarlada çalışıp koyunlarına bakarken, akşamları da bir araya gelip voleybol oynuyorlar. Bu oluşturulan Kadın Voleybol Takımı, şimdi rakip bulma konusunda sıkıntı yaşıyor.

23 yaşındaki Müesser Lahnacı tarafından yönetilen bu mahalle voleybol takımı, 15 ila 70 yaşları arasında kadın sporcuları içeriyor. Takımın kaptanı ve kurucusu Müesser Lahnacı, takım olarak turnuvalara katılmak ve diğer takımlarla maç yapmak istediklerini ancak şu ana kadar rakip bulamadıklarını belirtti.

Müesser Lahnacı, "Yaklaşık iki aydır hep birlikte voleybol oynuyoruz. Altı takımımız var, kendi aramızda turnuvalar ve maçlar düzenliyoruz. Ancak rakip bulmakta zorlanıyoruz. Çevre köylerden aynı ilgiyi göremedik. Çok istedik, beraber oynamak ve rakip bulmak istedik ama hala bir geri dönüş alamadık. Duymamıza göre Sarayköy'den bir ekip bize karşı çıkmak istiyor, bayram sonrası umarım onlarla bir maç yapabiliriz. Daha fazla rakip bekliyoruz" dedi.

Mahalle takımının oyuncuları, gün içinde farklı işlerde çalışarak akşamları voleybol oynuyorlar. Müesser Lahnacı, "Herkesin farklı işleri var. Sabah tarlada çalışıp hayvanlara bakıyorlar, akşam da burada buluşup voleybol oynuyoruz. Genellikle gece yarısına kadar süren maçlardan sonra evimize dönüyoruz. Ertesi gün tekrar işlerimizi yapıyoruz. Bu şekilde haftada 5 gününü voleybol oynamakla geçiriyoruz" diyor.

Takımın geniş bir yaş aralığına sahip olduğunu söyleyen Lahnacı, "Grubumuz 15 ila 70 yaşları arasında değişiyor. Kimisi daha önce voleybol oynamış, kimisi ise ilk kez topa elini atmış ancak sporu seven insanlar. İzleyicilerimiz de var; ailelerimiz ve arkadaşlarımız bize destek oluyorlar" şeklinde açıklamada bulunuyor.

Spor malzemelerine ihtiyaçları olduğunu belirten Müesser Lahnacı, "Muhtarımız bize bazı destekler sağlıyor ama bu yetersiz kalıyor. Ayrıca yeterli ve uygun bir sahamız yok, bu nedenle toplarımız çevredeki demirlere zarar veriyor. Ayrıca filelerimiz de yetersiz. Bu yüzden spor malzemelerine ihtiyacımız var ve bu konuda destek bekliyoruz" diyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!