İstanbul
22 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kafkas Üniversitesinde mezuniyet coşkusu

Kafkas Üniversitesinde mezuniyet coşkusu

Kafkas Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. Mezuniyet töreni Kafkas Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlendi ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, üniversitenin birincisi olan öğrenci adına yapıldı.

Ardından KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu konuşmasını yaparak, "1992 yılında kurulan üniversitemiz, 30 yılı aşan bir eğitim ve öğretim kurumu olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Kuruluşundan bugüne, 30 yılı aşan bu süreçte üniversitemiz her türlü faaliyetlerini anayasamızın kanunlarına göre yürütmektedir. 30 yılı aşkın bir eğitim-öğretim kurumu olduğundan üniversite yerleşkeleri, personel, öğrenci ve fiziki mekan açısından önemli bir büyüme ve gelişme kaydetmiştir. Üniversitemizde eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama faaliyetleri 11 fakülte, bir devlet konservatuvarı, 3 yüksek okul, 9 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 29 araştırma ve uygulama merkezinde yürütülmektedir. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimde toplam 20 bine yakın öğrenciyle akademik yılı tamamlıyoruz" dedi.

Son olarak söz alan Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ise şunları söyledi: "Türkiye Yüzyılı’mızda gençlerden devlet ve millet olarak bazı beklentilerimiz var elbette. Kendinize, ailenize ve ülkenize karşı sorumluluğu olan bireyler olarak önemli görevler alacaksınız. Bilimsel bilgi ve becerilerinizi en iyi şekilde kullanırken, aynı zamanda sabırlı, hoşgörülü, şefkatli, merhametli, özellikle de insan sevgisi ile hareket etmeniz oldukça önemlidir. Mesleki yaşam sınavınız, hayat mücadeleniz şimdi başlamaktadır ve ömür boyu sürecektir. Sizlerin başarısı bizleri onurlandıracaktır. Ülkemizin bugünden daha iyi olması, bu aziz milletin huzuru, refahı ve mutluluğunun bugünden daha iyi olması için gece, gündüz demeden çalışmalısınız. Ülkemizin çok önemli potansiyele sahip olduğunu, büyük fırsat ve imkanlar sunduğunu aklınızdan çıkarmayın. Üstleneceğiniz görev ne olursa olsun, sizden beklentimiz Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin 2023, 2053, 2071 vizyonlarına sahip çıkmanız, bu doğrultuda çok çalışarak toplumumuzun yaşam standardını bugünkünden daha yukarıya taşımanız ve çağdaş medeniyetler seviyesine getirmenizdir. Siz gençlerden en büyük beklentimiz olan bu ilerlemeyi gerçekleştireceğinize ve ülkemiz adına fevkalade başarılı işlere imza atacağınıza olan inancım ve güvenimin bugün burada gördüğüm tablo ile daha da arttığını ifade etmek istiyorum. Sizlere inanıyoruz, sizlere güveniyoruz ve sizleri çok seviyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun."

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyeleri verildi. Öğrenciler daha sonra kep atarak, sevinçlerini salonu dolduran aileleriyle paylaştılar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!