İstanbul
22 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kanser, anne-bebeğin kavuşmasına engel olamadı

Kanser, anne-bebeğin kavuşmasına engel olamadı
GEBEYKEN KANSER TEDAVİSİ GÖREN SEMA GÜNALAY, BEBEĞİ DENİZ'E SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE KAVUŞTU.

Gebeliğinin 7. ayında memede bir kitle fark eden Sema Günalay, bu kitlenin hızla büyümesi üzerine doktora başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda 2. evre meme kanseri teşhisi kondu. Hamileyken kemoterapi uygulanmaya başlandı ve kafa derisi soğutma sistemi sayesinde saçları dökülmeden tedavi edildi. Günalay, 4 ay önce sağlıklı bir erkek bebek olan Deniz'i dünyaya getirdi. Son kemoterapisine girdiğinde gözyaşlarına hakim olamadı.

Sema Günalay, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı: "7 aylık hamileyken kanser olduğumu öğrendim. İlk olarak bir kitle fark ettim ve bu kitle hızla büyüdü. Kitle elde hissedilebilir bir hâle geldiğinde hemen bir doktora gitmek zorunda kaldık ve ikinci evre kanser olduğumu öğrendik. Hemen kemoterapiye başladık ama bizim için kötü bir dönemdi. Hem hamilelik hem de çocuğuma zarar gelir mi düşüncesi beni korkutuyordu ama öyle iyi doktorlara denk geldik ki, bebeğime şükürler olsun hiçbir şey olmadı. Ben de çok iyiyim ve bugün son kemoterapimi alıyorum. Hastanenin bana en çok kazandırdığı şeylerden biri de saçlarımın dökülmemesi oldu. Çünkü psikolojik olarak da beni daha çok yıpratacağını düşünüyordum. Kızım da bu durumdan etkilenebilirdi. Burada bu teknolojinin kullanılmasıyla birlikte saçlarım hiçbir şekilde dökülmedi. Bu da beni biraz daha ayakta tuttu. Çok zorlu bir süreçti ama şükür bugün son kemoterapimi alacağım. Allah'ın izniyle de bitecek."

İlk çocuğunu sağlıklı bir şekilde emzirebildiğini ancak bu sefer kanser tedavisi nedeniyle emziremediğini ifade eden Günalay, "İlk çocuğumu emzirebildim ama ikinci çocuğuma hamile olduğum zaman kanser olduğumu öğrendiğim için emziremedim. Bu, bir anne için en kötü şeydi. Bebeğimi kucağıma almak çok farklı bir duyguydu. Doğum yapıldığı zaman bir tedirginlik, bir endişem vardı ancak çocuğumu kucağıma aldığımda sağlıklı olmasından dolayı çok çok mutluydum. Yanında olduğumdan dolayı, onu dünyaya getirdiğimden dolayı çok mutluydum. Bu durum anlatılmaz. Çok duygusaldı" diyerek gözyaşı döktü.

Eşi Serdal Günalay ise yaşadıkları zorlu süreci şu sözlerle anlattı: "Zor bir süreç geçirdik. İnsan başına gelmeyince bilemiyor. Engebeli yollar var ama sonrasında Allah'ın izniyle ve moralle atlatılıyor. Zor bir süreç ama çok şükür artık sonuna geldik. İnşallah bir daha yaşamayalım. Ben eşimin bu süreçte her dediğine 'Evet' dedim ama kendi kendine en büyük destek, saçlarının dökülmemesi oldu. Biz de ailesi olarak her zaman yanında olmaya çalıştık. İnşallah sonuna geldik. Allah herkesi kurtarsın."

Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Elvina Almuradova ise hastanın kemoterapi tedavisi sırasında saçlarının dökülmemesi için kafa derisi soğutma sistemi kullandıklarını ve hastanın tedaviyi başarıyla tamamladığını belirtti. Dr. Almuradova, "Hastaların kontrollerini düzenli bir şekilde devam etmesi çok önemli" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!