İstanbul
06 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kara para trafiğinin kilit ismi, Europol tarafından aranan Hollandalı uyuşturucu baronu çıktı

Kara para trafiğinin kilit ismi, Europol tarafından aranan Hollandalı uyuşturucu baronu çıktı
KARA PARA TRAFİĞİNİN KİLİT İSMİ EUROPOL TARAFINDAN ARANAN HOLLANDALI ÇIKTI

Uluslararası kokain ticaretinin kara para aklama ayağını deşifre etmek amacıyla gerçekleştirilen İstanbul merkezli operasyon, ilginç detayları ortaya çıkardı. İddiaya göre, bu kara para aklama zincirinin en önemli halkası, Europol tarafından 200 bin Euro ödülle aranan Hollandalı uyuşturucu baronu J.J.L. (31) ve onun Türkiye'deki bağlantısı olan N.Y. olarak belirlendi.

Soruşturma, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yürütüldü ve uyuşturucu paralarının aklanmasına dair iki yıl önce elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında gerçekleştirildi. Bu belgelerde uluslararası bir suç şebekesine dair izlere rastlandı ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Narkotik Daire Başkanlığı ve Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) bu izleri derinlemesine inceledi.

Soruşturma sonucunda, uluslararası düzeyde faaliyet gösteren uyuşturucu baronu J.J.L.'nin izine rastlandı. Europol tarafından aranan bu 31 yaşındaki uyuşturucu baronu, iddialara göre kokain ticaretinin dünya genelindeki önemli figürlerinden biri olarak kabul ediliyor ve aynı zamanda kara para aklama işine de karıştığı iddia ediliyor. Hollanda ve Belçika tarafından aranan J.J.L., Avrupa'nın en çok aranan suçlular listesinde yer alıyor.

J.J.L.'nin Türkiye ile ilişkilerini yürüten kişi ise iddiaya göre uyuşturucu ve haraç çetesinin liderlerinden N.Y. oldu. N.Y.'nin yurtdışında yaşadığı ve uyuşturucu ticaretinden elde edilen milyarlarca lira değerindeki kara para zincirinin önemli bir parçasını oluşturduğu belirtiliyor. Operasyon sırasında yakalanan 23 şüpheli arasında N.Y.'nin kardeşinin de olduğu kaydediliyor.

İstanbul Emniyetinin 5 ilde ele geçirdiği 100 milyon liralık değerli eşyalar arasında lüks saatler ve altın kaplama tabancalar olduğu, ayrıca kara para trafiğinde kullanıldığı düşünülen birçok kripto telefonun ele geçirildiği ifade ediliyor.

Soruşturmada, J.J.L.'nin Rotterdam ve Antwerp limanları üzerinden kokain sevkiyatı yaptığı iddiaları da yer alıyor. Europol birimlerinin ele geçirdiği bir telefondaki şifrelenmiş mesajların bir kısmının çözüldüğü ve J.J.L.'nin kokain ticareti yoluyla elde edilen onlarca milyon Euro ve yüzlerce kilo altını aklamaya karıştığını gösterdiği belirtiliyor.

Ayrıca, J.J.L.'nin babasının evine yapılan baskında 140 bin Euro değerinde 2 saat ve lüks eşyalar ile bazı çizelgelerin ele geçirildiği, J.J.L.'nin uzun süredir her yerde arandığı ve daha önce Hollanda'da kuzey Afrika kökenli bir kadının ortadan kaybolmasıyla ilgili de arandığı iddia ediliyor. Naima J. isimli kadının kaybolmasının ardındaki sır perdesi hala çözülememiş durumda ve J.J.L. bu olayla ilişkilendiriliyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!