İstanbul
28 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Karstan Edirneye kadar plastik atık toplayacaklar

Karstan Edirneye kadar plastik atık toplayacaklar
KARS’TAN EDİRNE’YE YAKLAŞIK 2 BİN 83 KİLOMETRELİK KARA YOLLARINDA PLASTİK TOPLAMA ETKİNLİĞİ, SULTAN ALPARSLAN’IN 1064’TE İLK ANADOLU TOPRAKLARINA GİRDİĞİ ANİ ÖREN YERİ’NDE BAŞLADI.

Kars'tan Edirne'ye uzanan yaklaşık 2.083 kilometrelik kara yolunda, plastik atıkları toplama etkinliği Ani Ören Yeri'nde başladı. Bu etkinlik, "İnsanı Dönüştür Projesi" kapsamında Uluslararası Su Elçileri Federasyonu tarafından gerçekleştiriliyor ve plastik kirliliği ile mücadeleyi amaçlıyor. "100. Yıl Plastik Terörü Kampanyası Plastik Çöp Toplama Yürüyüşü" olarak adlandırılan etkinlik, Ani Ören Yeri'nde başladıktan sonra Edirne İpsala Sınır Kapısı'nda sona erecek.

Uluslararası Su Elçileri Federasyonu Genel Başkanı Özgür Aydıncak, burada yaptığı açıklamada, bu etkinliği "İnsanı Dönüştür Projesi" kapsamında gerçekleştirdiklerini ve plastik atıkları toplayarak plastik kirliliği ile mücadele etmeyi amaçladıklarını belirtti. Aydıncak, yaklaşık olarak 2.083 kilometrelik bir yolculuk yapacaklarını ve bu yolculuk sırasında ekip arkadaşlarının sırayla karayollarında bulunan plastik atıkları toplayacaklarını ve İpsala Sınır Kapısı'nda bu plastik atıklarla bir heykel yapmayı planladıklarını ifade etti.

Dünya genelinde plastiklerin yüzde 97'sinin toplanamadığına dikkat çeken Aydıncak, özellikle tek kullanımlık plastiklerin yoğun bir şekilde kullanılmasının çevre için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Plastik atıkların denizlerde ve okyanuslarda kıtalar oluşturduğuna işaret eden Aydıncak, bu durumun insanların ve doğanın genetik yapısına zarar verdiğini söyledi. Bu nedenle plastik atıkları azaltmak ve insanları bu konuda bilinçlendirmek için bu kampanyayı başlattıklarını belirtti.

Projenin amacı, insanları tek kullanımlık plastiklerden vazgeçmeye teşvik etmek ve temiz su kaynaklarına ve gıdaya erişimi sağlamak, böylece sağlıklı bir yaşam biçimi oluşturmak. Bu projenin bir parçası olarak gerçekleştirilen plastik atık toplama etkinliği, birçok şehri ve doğal alanı kapsayacak ve katılımcılar ormanlık, kültürel alanlar ve mezarlıklara da dikkat edecekler.

2.083 kilometre boyunca gerçekleşecek olan etkinlik sonunda toplanan plastik atıklarla Edirne İpsala Sınır Kapısı'nda plastik bir heykel yapılacak. Bu heykel, plastik kirliliği ile mücadele ve doğanın korunması için bir sembol olacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!