İstanbul
27 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kastamonu Üniversitesi, “Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi” raporunda en iyiler arasında yer aldı

Kastamonu Üniversitesi, “Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi” raporunda en iyiler arasında yer aldı
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ, TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU (TÜBİTAK) TARAFINDAN AÇIKLANAN “ÜNİVERSİTELERİN ALAN BAZINDA YETKİNLİK ANALİZİ” RAPORUNDA EN İYİLER ARASINDA YER ALDI.

Kastamonu Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından açıklanan "Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi" raporunda üstün performansı ile öne çıkıyor. Bu önemli rapor, üniversitelerin araştırma alanlarına göre performanslarını karşılaştıran bir çalışma olarak dikkat çekiyor.

Kastamonu Üniversitesi, 2021 yılında bu analize dahil olan 21 ana araştırma alanından 8'inde yer alarak yüzde 50 artış gösterdi ve 2023 yılında 21 ana araştırma alanının 12'sinde yer aldı. Ayrıca, 2021 yılında 131 alt araştırma alanından 52'sinde yer alırken, 2023 yılında 132 alt araştırma alanının 61'inde başarı gösterdi. Bu sonuçlar, üniversitenin geniş bir yelpazede yetkinlik kazandığını gösteriyor.

Kastamonu Üniversitesi'nin özellikle inşaat, geleneksel imalat teknolojileri, havacılık ve uzay-uydu ve fırlatma teknolojileri, analitik kimya ve spektroskopi, kentleşme, havacılık ve uzay-hava araçları tasarımı, arıtma teknolojileri, akışkan gücü, dinamiği ve akışkan makineleri, yüzey, kaplama ve filmler, ulaştırma ve lojistik, oftalmoloji, coğrafya, din bilimleri, meteoroloji, toprak ve bitki besleme, gıda işleme gibi alanlarda Türkiye çapında öne çıktığı görülüyor.

Raporda ayrıca "Ormancılık ve Tabiat Turizmi" sahasında ihtisaslaşan Kastamonu Üniversitesi'nin, bu alanda da hacim ve kalite açısından üst sıralarda yer aldığı vurgulanıyor.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, TÜBİTAK yetkinlik analizi çalışmasının üniversite için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, bu değerlendirmenin, üniversitenin bilimsel araştırma ve yenilik potansiyelini görme ve ulusal düzeyde rekabet edebilirliğini artırma yolunda önemli bir gösterge olduğunu ifade etti. Rektör Topal, rapor sonuçlarının üniversite stratejik planlamasında ve araştırma politikalarının oluşturulmasında da rehberlik edeceğini vurguladı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve raporun hazırlanmasına katkı sunan herkese teşekkür eden Rektör Topal, üniversitenin başarısında emeği geçen tüm akademisyenlere özellikle teşekkür etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!