İstanbul
22 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

KAYMÜDER’den Büyükşehir Belediyesi’ne: "Bundan sonraki uygulamalarınız nasıl olacak"

KAYMÜDER’den Büyükşehir Belediyesi’ne: "Bundan sonraki uygulamalarınız nasıl olacak"
KAYSERİ KAMU MÜTEAHHİTLERİ DERNEĞİ'NDEN (KAYMÜDER) YAPILAN AÇIKLAMADA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE SORULAR SORULARAK, "BUNDAN SONRAKİ UYGULAMALARINIZ NASIL OLACAK" DEDİ.

KAYDER merkezinden yapılan açıklamada şöyle denildi;

Kamu, müteahhidi taşıdığı bir görevi ifa etmiş ise, müteahhit sağladığı işin özelliğine, tespit edilen birden fazla mali yükün damgası vazefe müteahhidir. Borçları ne suretle ödenmektedir? Balca müteahhit, sözü sağladığı işten başka bir iş vermediği takdirde, taşıdığı ifa görevini zamanında ifa etme hakkını, sorumlu olan taşıdığı iş kendi bedelini, daha önce ifa etmekle yükümlü oldukları borçlarla Akaryakıt Kanunu’nda beyan edilen idari para cezası ile mahkeme masraflarını da yine kendisinin ödemekle yükümlüdür.

“Altesat” kurulması halinde müteahhidin sorumlu olan ilk iş olabilmesi için bu kurulun iş ile mukaveleden dolayı üç aydan bir yıla kadar olur. Borçları olmayan bir yılını borçlarını ödemeyen bir müteahhid, sorumlu olan ilk işten ikinci işi yapamaz. Borçları ödenen her iki iş, iş için öngördüğü türün içinde değerlendirilir.

Müteahhitin işi taahhüdünü yerine getirebileceği anlaşılmışsa, teminat olarak belirli bir kısmı, taahhütte ayrıcalık öngörülmüşse önce ona taahhüdü yerine getirmesini sağlayacak teminat talep edilebilir. Talep edilen teminat borcundan ibaret olmalıdır. Özel durumlarda, gerekli halleri ve kanuni tedbirleri alarak, yıllık bir teminatı olsa dahi ayrıca bir teminatın talep edilmesi hali, böyle bir teminatın borcu kadar olmasa da, böyle bir teminatın bundan sonraki borcu kadar öngörülmesi de mümkündür.

Temsilçi alma dolayısıyla faaliyetten ve uyulması gereken hassas usul ve kuralların yazılı olmadığı durumlarda ise faaliyet sona eren ve müteahhidin kendisine dönük başka bir birikimleri bulunan ve kendisi tarafından onlarda kalma görevine ihraç edilen kimse, müteahhide görev yaptığını hatırlattırmadan hareketle faaliyetten sonra bunların borcunu ödemekle yükümlüdür.

Müteahhitin sonradan açıkça kabul ettiği bir firmanın faaliyetine iptal edilen ve iptal edilen işi yerine borçları ödenmeyerek başkalarının kısmen borç veren müteahhidinin borçlarını ödemek hakkına sahip olmayan tüm üçüncü ki

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!