İstanbul
02 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kayseri Büyükşehirden mesire alanı, yol ve refüjlere 15 bin, ilçelere 225 bin fidan

Kayseri Büyükşehirden mesire alanı, yol ve refüjlere 15 bin, ilçelere 225 bin fidan
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, "DAHA YEŞİL BİR KAYSERİ" İÇİN YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA KENTTEKİ MESİRE ALANLARI, YOL KENARI VE REFÜJLERE TOPLAM 15 BİN FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRKEN, ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILLIK SÜREÇTE DE İLÇELERE TOPLAM 225 BİN FİDAN DİKİMİ PLANLANIYOR.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, "Daha Yeşil bir Kayseri" vizyonu doğrultusunda şehirdeki yeşil alanları artırmak için çalışmalarına devam ediyor. Kent genelinde mesire alanları, yol kenarları ve refüjlere toplamda 15 bin fidan dikimi gerçekleştirilirken, önümüzdeki 5 yıl içinde ilçelere toplam 225 bin fidan dikimi planlanıyor.

Tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Kayseri, Büyükşehir Belediyesi'nin çabalarıyla yeşil dokusunu daha da büyütüyor. Bu yıl Türkiye Yüzyılı olması nedeniyle ağaçlandırma çalışmalarına ağırlık veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentteki yeşil varlığı artırmak amacıyla 2023 Yılı Ağaçlandırma Çalışmaları'na hız verdi. Bu çerçevede kış sezonunda başlatılan hazırlıkların arazide uygulanmasına devam ediliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı, Ağaçlandırma ve Bakım Şube Müdürlüğü, her yıl olduğundan daha fazla fidanı toprakla buluşturarak yeşil alanları artırma hedefinde. Şehrin farklı bölgelerinde bulvarlar, caddeler, yol kenarları, refüjler ve parklar için ağaçlandırma çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor.

Özellikle Mustafa Şimşek Bulvarı'nı Nalçik Bulvarı'na bağlayacak yeni yolun yapım çalışmalarının sona yaklaşmasıyla refüjde 325 adet ağaç dikimi gerçekleştiriliyor. Ağaç seçiminde yol aydınlatmasına engel olmayacak bitkiler tercih ediliyor. Ayrıca rüzgarlı günlerde trafik akışında sorun yaşanmaması için ağaçlar destekleniyor.

Sarımsaklı Mesire Alanı'na 8,500, Yeni Hal Yonca Kavşağı'na 2,000, Hacılar yolunun orta refüjüne 500, Germir Mahallesi Kertmeler Kavşağı'na 750 ve diğer bölgelerde toplamda 15,000 ağaç dikimi gerçekleştiriliyor.

İlçelerde de ağaçlandırma çalışmaları hızla devam ediyor. 2023 yılı içinde toplam 10 ilçeye 35 bin fidan dikimi planlanırken, önümüzdeki 5 yıl içinde ilçelere toplam 225 bin fidan dikimi öngörülüyor. İlçe belediyeleri ile iş birliği içinde yapılan çalışmalarla ağaçlandırma alanları titizlikle inceleniyor ve en uygun alanlar belirlenerek planlamalar yapılıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!