Kayseri'de bayramın üçüncü gününde kurbanlarını kesen vatandaşlar, kasaplarda etlerini sucuk ve sucuk içi yapmak için sıraya girdi. Ünlü sucuklarıyla tanınan Kayseri'de, vatandaşlar etlerini sucuk yaparak değerlendirmeyi tercih etti. Kasaplar, öncelikle kurban etlerini kıyma haline getirdi ve ardından baharat ve sarımsak ekleyerek uzun süre yoğurdular. Yoğurma işlemi tamamlandığında et sucuk içi haline getirilip bağırsaklara dolduruldu. Kasap Ali Türkmen, sucukları dinlendirirken güneşten ve rüzgardan korumaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
Ali Türkmen, kurbanın hisselerinin dağıtılmasının ardından arta kalan etin bir kısmını vatandaşların sucuk ve sucuk içi olarak tüketmeyi tercih ettiğini belirtti. Ayrıca, sıcak havalarda sucuk yerine sucuk içi yapmanın daha iyi bir seçenek olduğunu önerdi.
Kayseride kurban etleri sucuk oluyor
KAYSERİ’DE KURBANINI KESEN VATANDAŞLAR, ETLERİNİ KASAPLARDA SUCUK VE SUCUK İÇİ YAPTIRDI. KASAP ALİ TÜRKMEN, “KURBAN ETİNİN BİR KISMINI VATANDAŞLAR SUCUK VE SUCUK İÇİ OLARAK TÜKETMEYE ÇALIŞIYOR” DEDİ.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Trafik kazasında hayatını kaybeden 3 aile ferdi son yolculuklarına uğurlandı
- 1. Bocce Turnuvasında kıyasıya bir mücadele yaşandı
- Konyada kazada ölen genç kız son yolculuğuna uğurlandı
- Amasyada ağıla giren kurtlar, koyun sürüsünün yarısını telef etti
- Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi, 13 ton insani yardım malzemesi ile birlikte Lübnanda
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.