İstanbul
26 Kasım, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kentte yaşayanların en büyük özlemi ‘Köy ekmeği

Kentte yaşayanların en büyük özlemi ‘Köy ekmeği
TUNCELİ'YE BAĞLI İLÇE VE KÖYLERİNDE ODUN ATEŞİNDE PİŞİRİLEN EV EKMEĞİ, SOFRALARDAKİ KIYMETİNİ KORUYOR.

Tunceli’ye bağlı ilçe ve köylerinde odun ateşinde pişirilen ev ekmeği, sofralardaki kıymetini koruyor.


Kente bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar, eski usul odun ateşinde ekmek pişirmeyi sürdürüyor. Çoğunlukta ekşi maya ile hazırlanan hamur, bazen komşu kadınların katılımıyla imece usulü, bazen de tek başına odun ateşinde pişirilerek hazırlanıyor. Evde ekmek yaparak hem daha sağlıklı ekmek tükettiklerini hem de ev ekonomisinde tasarruf sağladıklarını belirten Özlem Eylem Doğan, "Ben çoğunlukla Elazığ kent merkezinde yaşıyorum. Köy yaşantısına özlemimiz hiç bitmiyor. Köye gittiğimizde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz. Hem sağlıklı hem de daha lezzetli ekmek tüketiyoruz. Pişirdiğimiz ekmekleri Elazığ’daki evimize getirip tüketiyoruz" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!