İstanbul
15 Kasım, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kesilen kurban etlerini üst üste koymayın

Kesilen kurban etlerini üst üste koymayın
DÜZCE VETERİNER HEKİMLER ODASI BAŞKANI VETERİNER ŞERİF ALİ KARANFİL, KURBAN ETİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ UYARILARDA BULUNDU

Düzce Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Şerif Ali Karanfil, kurban kesimi ile ilgili önemli uyarılarda bulunarak, etlerin düzgün muhafaza edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Karanfil, hayvanlara zarar vermeden kesmenin ve hijyenik bir ortamda kesmenin önemini vurguladı.

Kurbanların hijyenik şartlarda kesilmesinin önemli olduğunu belirten Karanfil, "Kurbanımızı öncelikle hijyenik bir ortamda kesmeliyiz. Hayvana zarar vermeden yatırıp kesmek, işkence yapmamak çok önemlidir. Kesilen hayvanın etinin daha uzun süre dayanabilmesi için eti dinlendirmek gerekmektedir. Bu, etin iç organlarını çıkarana kadar yaklaşık 1-2 saat sürebilir. Kurban kesimi sırasında hava sıcaklığını da göz önünde bulundurarak etin vücut ısısının düşmesini sağlamalıyız. Bu, 14-15 derecelerde 3-4 saatlik bir süre gerektirebilir. Ardından eti buzdolabına koyacak şekilde hazırlamalıyız. Parça etlerin üst üste gelmemesine özen göstermeliyiz" dedi.

Ayrıca, etlerin üst üste konulmamasının önemine de değinen Karanfil, bu durumun etlerin bozulmasına ve mikropların üremesine neden olabileceğini belirtti. İnsanların sağlığını tehdit edebilecek bakterilerin ette hızla üreyebileceğini söyledi. Bu nedenle etlerin doğru şekilde muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!