İstanbul
01 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kıbrıs Türkü Asya Karaalinin GKRYde duvardan aşağı atıldığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı

Kıbrıs Türkü Asya Karaalinin GKRYde duvardan aşağı atıldığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde (GKRY) yaşanan olayda, 25 yaşındaki Kıbrıs Türkü Asya Karaali'nin darp edilip 2 metre yüksekliğindeki bir duvardan aşağı itildiği anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri gün yüzüne çıktı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaşayan Karaali'nin Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde arkadaşlarıyla birlikte gerçekleşen saldırıya uğraması ve duvardan aşağı atılma anları, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, Karaali'nin düşmeden önce iki grup arasında bir tartışma yaşandığı ve sonrasında aşağı itildiği görülüyor.

GKRY polisi, bu olayla ilgili inceleme yaparken, olaya karışan 2 kişinin yanı sıra bağlantılı bir üçüncü şahsı daha aramakta. GKRY Polis Sözcüsü Eleni Konstantinu, bu olayın bir münferit olay olduğunu belirterek, Karaali'nin yaralanma sebebini araştırdıklarını ifade etti. Konstantinu, tartışmanın önemsiz bir meseleden kaynaklandığını ve sonucunda Karaali'nin yaralandığını dile getirdi. Olayın tüm yönlerini incelediklerini ve tanıklıkları değerlendirdiklerini de vurguladı.

Gazimağusa Polis Basın Sözcüsü Stiv Theodolu ise, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelediklerini ve tutuklanan iki kişi dışında bir üçüncü kişinin daha olaya karıştığını açıkladı. Irkçılık ihtimali sorulduğunda Theodolu, tüm olasılıkların değerlendirildiğini belirtti.

Asya Karaali, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne giderek ikinci kez ifade verdi ve iki saldırganı tanıdığını belirtti.

GKRY Meclis Başkanı Anna Dimitriu, bu saldırıyı ve son dönemde yaşanan şiddet, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı olaylarını kınadı. Dimitriu, bu tür olayların ciddiye alınması ve tek tek meseleler olarak değil, toplumun değerleri ve saygınlığına yönelik hareketler olarak ele alınması gerektiğini ifade etti. Irkçı şiddetin cezasız bırakılmasının olumsuz sonuçlara yol açabileceğini vurguladı.

Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) adlı siyasi parti, Aya Napa ve Limasol'da yaşanan saldırıları kınayarak, suçluların derhal cezalandırılmasını talep etti. Irkçı şiddet olaylarının tolerans gösterilmemesi gerektiğini belirten parti, yetkililerin bu olayları ciddiyetle araştırması gerektiğini vurguladı. Özellikle Aya Napa'daki saldırının kurbanının bir Kıbrıs Türk kadını olduğunu hatırlatarak, bu tür olayların ciddi bir soruşturmayı hak ettiğine dikkat çekti.

GKRY polisi, dün yakaladığı 22 ve 30 yaşlarındaki iki zanlıya Gazimağusa Rum Kaza Mahkemesi tarafından 4 gün tutuklama kararı verdi. Bu olayın detaylı bir soruşturması sürüyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!