İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kırsala hayvanlar için su tankı desteği

Kırsala hayvanlar için su tankı desteği
KOZAN İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, KIRSAL BÖLGELERDE SÜRDÜRDÜĞÜ KIRSAL DEZAVANTAJLI ALANLAR KALKINMA PROJESİ (KDAKP) İLE ÖNEMLİ BİR DESTEK KAMPANYASINA İMZA ATTI. ALTI YÜZ RAKIM VE ÜZERİ MAHALLELERDE HAYVANCILIKLA UĞRAŞAN KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK ÜZERE HAREKETE GEÇEN MÜDÜRLÜK, %70 HİBELİ 20 TONLUK HAYVAN İÇME SUYU TANKLARI TEMİN ETTİ. BOZTAHTA, DOĞANALANI VE KALKUMAÇ MAHALLELERİNDEKİ YETİŞTİRİCİLERİN TALEPLERİNİ KARŞILAMAK ÜZERE YOLA ÇIKAN KOZAN İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, İLÇE MÜDÜRÜ ÖMER ERDOĞAN LİDERLİĞİNDEKİ BİR EKİP VE DENEYİMLİ VETERİNER HEKİMLERDEN OLUŞAN BİR KADRO EŞLİĞİNDE HAREKETE GEÇTİ. BU KAPSAMDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÖRNEK BİR İŞBİRLİĞİ İLE HAYVAN İÇME SUYU TANKLARI, SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI. KIRSAL ALANDA HAYVANCILIĞIN VE ÇİFTÇİLİĞİN DESTEKLENMESİ HEDEFİYLE YÜRÜTÜLEN KDAKP, ULUSLARARASI TARIM KALKINMA FONU IFAD TARAFINDAN DA DESTEKLENİYOR. YÜKSEK RAKIMLI BÖLGELERDE YAŞAMINI SÜRDÜREN YETİŞTİRİCİLERE YÖNELİK BU ANLAMLI PROJENİN HAYATA GEÇİRİLMESİYLE, HAYVANLARIN SAĞLIKLI VE DÜZENLİ SU TEMİNİ SAĞLANARAK HAYVANCILIK FAALİYETLERİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ DESTEKLENMİŞ OLACAK. KOZAN İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, BU DEĞERLİ ÇALIŞMA İLE SADECE HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNİN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRMAKLA KALMAYIP, AYNI ZAMANDA KIRSAL ALANLARDAKİ EKONOMİK BÜYÜMEYE VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMAYA KATKIDA BULUNMUŞ OLDU. BU TÜR ÖRNEK PROJELERİN, GELECEKTE DE KIRSAL KESİMDE POZİTİF ETKİLER YARATMASI BEKLENİYOR.

Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, kırsal bölgelerde sürdürdüğü Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) ile önemli bir destek kampanyasına imza attı.


Altı yüz rakım ve üzeri mahallelerde hayvancılıkla uğraşan küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere harekete geçen müdürlük, yüzde 70 hibeli 20 tonluk hayvan içme suyu tankları temin etti.


Boztahta, Doğanalanı ve Kalkumaç Mahallelerindeki yetiştiricilerin taleplerini karşılamak üzere yola çıkan Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Müdürü Ömer Erdoğan liderliğindeki bir ekip ve deneyimli veteriner hekimlerden oluşan bir kadro eşliğinde harekete geçti. Bu vesile ile gerçekleştirilen örnek bir işbirliği ile hayvan içme suyu tankları, sahiplerine ulaştırıldı.


Su tankını almaya hak kazanan Kalkumaç Mahallesinden Muhittin Omay, "Devletimizden Allah razı olsun destekleri ile bizler hayvanlarımıza son seviye su tankı aldık. Günümüz şartlarında suyun ne kadar önemli olduğunu görüyoruz sularımıza sahip çıkmamız lazım sadece bizim değil hayvanlarımıza da su gerekli. Bizde bundan yararlandığımız için mutluyuz, teşekkür ederiz" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!