İstanbul
07 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Koru Ankara Hastanesinden obezite ve pek çok kansere karşı robotik çözüm

Koru Ankara Hastanesinden obezite ve pek çok kansere karşı robotik çözüm
TEKNOLOJİNİN GELİŞMESİYLE BİRÇOK ALANDA KULLANILAN ROBOT TEKNOLOJİSİ, SAĞLIK SEKTÖRÜNDE DE PEK ÇOK AMELİYATTA AKTİF OLARAK UYGULANIYOR. ÜLKE GENELİNDE 40'DAN FAZLA DA VİNCİ ROBOTİK CERRAHİ YÖNTEMİ KULLANAN HASTANELERDEN BİRİ OLAN KORU ANKARA HASTANESİ, ZORLU AMELİYATLARI ROBOTİK YÖNTEMLE GERÇEKLEŞTİRİYOR. KORU ANKARA HASTANESİ CERRAHLARI, ÖZELLİKLE GÜNÜMÜZDE DAHA DA FAZLA ARTAN OBEZİTE, MİDE KANSERİ, KALIN BAĞIRSAK KANSERİ, REKTUM KANSERİ GİBİ HASTALIKLARA KARŞI GERÇEKLEŞTİRİLEN ZORLU AMELİYATLARDA ROBOTİK CERRAHİYİ TERCİH EDEREK HASTANIN AĞRIYI VE RAHATSIZLIĞI DAHA AZ YAŞAMASINA, DAHA HIZLI İYİLEŞEREK NORMAL AKTİVİTEYE DÖNMESİNE DESTEK OLUYOR.

Koru Ankara Hastanesi, özellikle mide kanseri, kalın bağırsak kanseri, rektum kanseri ve obezite gibi durumlarda son teknoloji olan Da Vinci Robotik Cerrahi yöntemiyle zorlu ameliyatları başarıyla gerçekleştiriyor. Günümüzde teknolojinin sağlık sektöründeki ilerlemesi, robot teknolojisinin cerrahi müdahalelerde kullanılmasına olanak sağlıyor. Türkiye genelinde 40'tan fazla hastanenin uyguladığı Da Vinci Robotik Cerrahi yöntemlerinden birini Koru Ankara Hastanesi benimsemiştir. Bu hastane, özellikle artan obezite, mide kanseri, kalın bağırsak kanseri ve rektum kanseri gibi hastalıklara karşı gerçekleştirilen zorlu ameliyatlarda robotik cerrahi yöntemini tercih ederek hastaların daha az ağrı çekmesine ve daha hızlı iyileşmelerine yardımcı oluyor.

Koru Ankara Hastanesi'nde robotik cerrahi ameliyatları gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli, robotik cerrahinin başlangıçta bir NASA projesi olduğunu belirtti. Uzayda görev yapan astronotların sağlık sorunlarına uzaktan cerrahi müdahale yapabilme ihtiyacı, robotik cerrahi teknolojisinin gelişimine öncülük etti. İlk olarak 1997 yılında safra kesesi ameliyatında kullanılan robotik cerrahi, günümüzde tüm dünyada 6,500'den fazla platformda uygulanmaktadır.

Robotik cerrahi, minimal invaziv cerrahi olarak adlandırılan bir ameliyat tekniğidir. Laparoskopik cerrahi ile benzer bir mantığı paylaşır, ancak robotun üstün yetenekleri ile ayrılır. Robotik cerrahi ameliyatlarında cerrah, hastanın yanında değil, cerrahi konsol ünitesi denilen uzaktan kontrol panelinde oturarak işlemi gerçekleştirir. Bu sayede robot, cerraha daha fazla hareket özgürlüğü ve hassasiyet sunar.

Prof. Dr. Bedirli, robotik cerrahinin avantajlarını laparoskopik cerrahiye göre sıraladı. Robotik cerrahi ameliyatlarının laparoskopik cerrahinin ötesine geçtiğini belirterek, robotun kolunun 540 derece dönebildiğini ve görüntüyü üç boyutlu olarak alabildiğini ifade etti. Ayrıca robotun hastaların iyileşme süreçlerini hızlandırdığını ve ameliyat sonrası komplikasyon riskini azalttığını belirtti.

Robotik cerrahi yöntemi, özellikle obezite ameliyatları ve revizyon ameliyatları gibi karmaşık operasyonlarda büyük kolaylıklar sağlar. Ayrıca hastaların hastanede kalma süresini minimal invaziv cerrahiye göre azaltmada etkilidir.

Sonuç olarak, Koru Ankara Hastanesi gibi sağlık kuruluşları, robotik cerrahi teknolojisinin sunduğu avantajları kullanarak hastalarına daha iyi bir tedavi deneyimi sunmaktadır. Robotik cerrahi, minimal invaziv cerrahi alanında önemli bir gelişme olarak kabul edilmektedir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!